Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Változnak a lakásfenntartási támogatás szabályai

Győrben szeptember 1. után lehet benyújtani a kérelmeket.
Lakásfenntartási támogatás a lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásokhoz nyújtott támogatás, melyet a szociálisan rászorult személyek, családok kaphatnak.

Az új szabály szerint jelentősen emelkedik a jövedelemhatár, ennek következtében a rászorultság azoknál áll fenn, akiknél az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg a 71.250,-ft-ot, és a vagyonuk értéke nem magasabb a jogszabály által megállapított mértéknél.

(Fogyasztási egység alatt a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszámát kell érteni.)
A támogatást a beadás hónapjának 1. napjától kell megállapítani egy éves időtartamra.

Azoknak a családoknak akik jelenleg is részesülnek lakásfenntartási támogatásban, a határozatban megjelölt időpontig folyósításra kerül a támogatási összeg. Ők a támogatás megszűnését követően kérhetik az ismételt megállapítást.

A kérelmeket 2011. szeptember 1. napját követően folyamatosan lehet benyújtani ügyfélfogadási időben a Népjóléti Osztály ügyfélfogadó helyiségében (Győr, Honvéd liget 1.) és a Családsegítő Központokban (Győr, Szigethy A. út 109., Győr, Árpád út 38/B.,Győr, Mónus I út 41., Győr, Kossuth L. út 58.)

Olvasóink írták

  • 2. cseppek 2011. augusztus 29. 11:48
    „Én eddig is kaptam lakbértámogatást az önkormányzattól -hála érte-, de jó, hogy végre feljebb vitték a jövedelemhatárt. Sok-sok családot ismerek, akiknek nem jutott eddig semmilyen támogatás, pedig már etetni alig bírják a gyermekeiket.
    Az összegszerűségről viszont nem ejtenek szót. Mégis kb. mennyire számíthatnak a majdani igénylők? Vagy ezt előre nem lehet tudni?”
  • 1. kisember1 2011. augusztus 24. 08:32
    „Fogyasztási egység alatt a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszámát kell érteni.

    Én érteni szoktam az ilyen megfogalmazásokat, de ezt nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunakapu tér - félidőben az ásatás Győrben

Harminc méter hosszan megtalálták a XVI. századi győri vár külső falát a Dunakapu téren. Tovább olvasom