Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Változik a hulladékgyűjtés rendje

Megváltozott Győrben a hulladékgyűjtés rendje. A belvárosban és más városrészekben a heti ürítés gyakorisága változik.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) hulladékgazdálkodási részlege összeállította a szolgáltatások márciustól érvényes menetrendjét, amely szerint sok területen változik a gyűjtés gyakorisága, a mostanitól eltérő időben ürítik majd a kukákat.

A társaság ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás tájékoztatása szerint voltak, akik kifogásolták, hogy a reggeli munkakezdéskor a gyűjtőautó lassítja a forgalmat, a közlekedés szempontjából előnyösebb lenne, ha délután járnának a kukásautók.

Módosították hát a járattervet: az autók továbbra is hétfőn, szerdán és pénteken járnak, de nem délelőtt, hanem délután 6 órától este 10-ig. A kukákat délutánra kell a házak elé tenni.

– A belváros forgalma napközben nem bírja már el a szemétgyűjtés miatti átmeneti útlezárást. A cég eddigi alapelve, miszerint a járatok számát sűrítettük, az edényzetét csökkentettük, megfordul: a járatszámot csökkentjük a törvény engedélyezte szintig, az edények számát pedig növeljük– magyarázta Kovács Barnabás.

Az igazgató elmondta, a törvény értelmében a lakótelepi övezetekben legalább hetente kétszer, másutt egyszer kell üríteni az edényeket.
– A törvényben meghatározotton felül a szolgáltató dönti el, hogy milyen megoldásokat alkalmaz. Vannak olyan családi házas beépítésű városrészek, ahol elegendő lenne a heti egyszeri ürítés, ennyit is fizetnek a lakók, jelenleg mégis heti háromszor gyűjtik a szemetet. A járatok módosítása ezeket a városrészeket is érinti – tudtuk meg Kovács Barnabástól.

Példaként Gyárvárost említette a cégvezető, ahol a sűrűn lakott Stadion utcában, a Nagysándor József utcában, az Ipar utcában, a Toldi utcában, a Budai utcai lakóparkban továbbra is heti háromszor jár a kukásautó. A többi utcában hetente egyszer gyűjtik a szemetet március 1-je után. Szabadhegyen a Gyöngyvirág utcából eddig heti két alkalommal vitték el a szemetet, a szolgáltatói szerződés szerint egy alkalom is elegendő. Beépült viszont a Szabadi út, ahol az eddigi egyszeri ürítés már nem elég, ott háromszor jár hetente a járat. Változatlan marad a gyűjtési rend Adyvárosban, Marcalváros I–II. lakótelepeken.
A szolgáltató internetes honlapján (www.komszol.hu) is elérhető a Hulladéknaptár, ott az utca és a házszám megadása után a képernyőn megjelennek a szolgáltatás időpontjai.

Panaszok Gyárvárosból

A Kisalföldet megkeresték Gyárvárosból: azokban az utcákban ugyanis (főképp a társasházas övezetben), ahol a heti egyszeri elszállítást bevezetik, a lakók attól tartanak, elszaporodnak a patkányok, ha napokon át felgyűlik a szemét; ha pedig betelnek a kukák, szemét borítja majd az utcát is. Az biztos, hogy a feleknek itt még egyszer egy asztalhoz kell ülniük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falu-Security Győrújbaráton

Az országban elsőként működik Falu-Security Győrújbaráton, a lakóinak közbiztonságára vigyáznak. Tovább olvasom