Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Változik a behajtás a gyalogoszónába

Ha a közgyűlés igent mond, új feltételekkel lehet behajtani a győri gyalogoszónába április 1-jétől.
Ha a közgyűlés holnap igent mond, új feltételekkel lehet behajtani a győri gyalogoszónába április 1-jétől. Az önkormányzat amiatt lép, mert a kerékbilincselések bevezetésével kiderült, hogy sokan visszaélnek az engedélyekkel, és az is, hogy a rendszer nem életszerű.

Győrben tavaly 1900 behajtási engedélyt adtak ki üzleteknek, bankoknak, illetve a lakóházakban élőknek a belvárosi gyalogoszónába. A közgyűlés elé csütörtökön kerülő javaslat ezt a számot várhatóan ezer körülire redukálja. A változásokról Gergely Zoltán belvárosi önkormányzati képviselő indítványára tavaly december végén egyszer már tárgyalt a testület, amely akkor arra a megállapításra jutott, hogy a kérdést külön rendeletben kellene szabályozni. Ennek tervezete most elkészült, és Balogh József polgármester előterjesztésében kerül a képviselők elé.

Gergely Zoltánt a Kisalföld a várható legfontosabb változásokról kérdezte. A politikus elmondta: a banki ügyfelek most, az érvényben lévő rendszer alapján gyakorlatilag korlátlanul megkapják az engedélyt a gyalogoszónába, ha van igazolásuk arról, hogy rendszeresen legalább hárommillió forintot hoznak-visznek.

Ha a többség igennel szavaz, április 1-jétől nem maguk a banki ügyfelek, hanem az érintett pénzintézetek kapnak meghatározott számú – néhány – engedélyt, és ezt adják oda ügyfeleiknek, saját belátásuk és rendszerük szerint.

Módosítást jelentene, hogy az áruszállítást végzők és a banki ügyfelek behajtását más időszakokban tennék lehetővé, mint jelenleg.
Gergely Zoltán kiemelte azt is, hogy a kereskedelmi egységek egységenként mindössze egy – vagy rendszámhoz kötött, vagy változó rendszámra szóló – engedélyt igényelhetnek.

A fegyveres erők és testületek, a mozgáskorlátozottat és beteget szállítók, a köztisztasági, postaszolgálati és közegészségügyi feladatot ellátó járművek, a tejet, kenyeret, húst, fagyasztott élelmiszert és gyógyszert szállító autók – amennyiben azonosításra alkalmas jelzéssel vannak ellátva –, illetve a diplomáciai mentességet élvező személyek, a taxik és a menetrend szerint közlekedő autóbuszok természetesen továbbra is, engedély nélkül (is) közlekedhetnek az övezetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr 12 milliót költ kapcsolatokra

A korábbi években megszokottnál egyötödével kevesebbet költ Győr idén nemzetközi kapcsolatokra. Tovább olvasom