Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Változatlan albérleti díjak

Várható, hogy augusztus végén minden albérlet elkel, de az árak vélhetően nem fognak emelkedni.
Ha valaki most ötvenötezer forint plusz rezsiért próbálja kiadni panellakását, az előbb-utóbb garantáltan engedni fog az árból. A panelok most harminc- és ötvenezer forint között kelnek el az albérlőknél, de a belvárosi lakásoknak is hasonló a díja. Szalai Gábor, a Győr-Trend Ingatlaniroda ügyvezető igazgatója szerint egyedül a révfalui albérletek ára emelkedik ki a többi városrész közül, az egyetem közelsége miatt.
Lássunk egy-két hirdetést.

A Tihanyi Árpád úton kétszobás lakás 40.000 forint plusz rezsiért kiadó. Ugyanakkor a belvárosban kínálnak egy erkélyes, bútorozott, magasföldszintes, pincével ellátott, felújított lakást 43 ezer forint plusz rezsiért. Szintén a város szívében mindössze ötvenötezret kérnek egy nyolcvan négyzetméteres, gázfűtéses, bútorozott polgári lakásért.
A többi városrészhez képest Újváros valamivel olcsóbbnak tűnik, itt még 35 ezer forintért is lehet találni két és fél szobás lakást, de természetesen szélsőségek másutt is akadnak. Összességében ki lehet tehát jelenteni, hogy az árak egységesek a városon belül, és az, hogy egy lakás bútorozott vagy bútorozatlan, csupán öt-tízezer forintos különbséget jelent. Az is jellemző, hogy ma már a félkomfortos, igénytelen „lyukak" kiadhatatlanok.

Szalai Gábor szerint nem emelkedtek az albérleti díjak tavaly óta és óriási a kínálat. Csak augusztus végén várható, hogy sikerül is a lakásokat kiadni, mivel ekkor indul meg azoknak a hallgatóknak a rohama, akik nem jutottak kollégiumhoz. A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy nyár végén a keresleti oldal kilencven százalékát az egyetemisták, főiskolások teszik ki, s utánuk következnek az egyedülállók és az ifjú párok.

Az ingatlanszakértő elmondta: az elmúlt két évben az albérlet iránti kereslet ugyanúgy stagnál, mint az ingatlanpiac. Ennek az is az oka, hogy sokan belevágtak a lakáskölcsönbe, majd anyagi okokból kénytelenek voltak kiadni az ingatlant. A Kisalföldben már korábban megszólaltatott szakértő, Imre István, az Integrál-H Rt. vezérigazgatója egyébként azt jósolta: az ingatlanpiac stagnálása legfeljebb két évig fog tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábla már van, bilincs csak lesz

A kerékbilincsre figyelmeztető táblák állítólag hétfőre a helyükre kerülnek; a cédulás büntetést pedig a jövő hét végén elkezdik. Maga a kerékbilincs bevezetése azonban egyelőre – fogalmazzunk úgy – nehezen köthető határidőhöz. Pontosan azért, mert a győri városvezetés és a feladatot végző cég között továbbra sem született megállapodás. Tovább olvasom