Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Változások és sikerek a vámrégióban

Az új szervezeti keretek között is a jogszerű, szakszerű és eredményes működés biztosítása volt a NAV nyugat-dunántúli vám-főigazgatóságának kiemelt célja az elmúlt évben. A régió számára valamivel több mint 29 milliárd forint bevételi előirányzattal szemben 34 milliárd forint bevételt teljesített a főigazgatóság.

A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság főigazgatója, Fekete Attila pénzügyőr ezredes az elmúlt évet értékelve elöljáróban elmondta, tartalmas és mozgalmas évük volt, melynek első felét a szervezeti integráció és annak kihívásai határozták meg.

– Az évet megelőzően rendkívül rövid idő, szűk fél év állt rendelkezésre az integráció előkészítéséhez. Ismert, hogy két hasonló, de mégis eltérő szervezet – a vám- és pénzügyőrség és az APEH – integrációjára került sor, más és más szervezeti felépítéssel, szervezeti kultúrával, különböző munkaviszonyt meghatározó szabályozókkal. Ez nagy kihívást jelentett. Az elsődleges cél az volt, hogy mindenütt az új szervezeti keretek között a jogszerű, szakszerű és eredményes működést biztosítsuk – mondta Fekete Attila.

Az ezredes jelentős eredménynek nevezte, hogy a régió számára valamivel több mint 29 milliárd forint bevételi előirányzattal szemben közel 34 milliárd forint költségvetési bevételt teljesített a főigazgatóság és igazgatóságai.

– Valamennyi bevételi előirányzatot sikerült hoznunk, kiemelem a jövedékiadó-bevételeket, melyben összességében közel kétmilliárd forint többletbevétellel zártuk az elmúlt évet. Ugyanígy az uniós vám, import-
áfa, regisztrációs adó és környezetvédelmi termékdíj terén is sikerült az előirányzatokat túlteljesíteni. Szintén eredményként könyvelem el az adószakmai és bűnügyi ággal végzett közös szakmai munkát.

Az integrációval kapcsolatban az ezredes megjegyezte, a korábbi években a szervezetek közötti együttműködésben korrekt szakmai és emberi kapcsolatok alakultak ki régiós és igazgatósági szinten egyaránt. A vám- és az adóhatóság együttműködésének eredményeit értékelve Fekete Attila elmondta:
– Többek között megemlíthetem az úgynevezett gabonás ellenőrzéseket, melyek több konkrét adóvizsgálathoz nyújtottak segítséget. A jövőben fontosnak tartom az adószakmai és bűnügyi ággal végzett közös munka további elmélyítését. Készülnünk kell Horvátország uniós csatlakozására, amely várhatóan a következő év nyarán megtörténik. Az erre való felkészülést már idén el kell kezdeni – mondta végül Fekete Attila.

„A régió számára valamivel több mint 29 milliárd forint bevételi előirányzattal szemben közel 34 milliárd forint költségvetési bevételt teljesített a főigazgatóság és igazgatóságai."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőczné Szabó Márta textilművész tárlata

Megnyílt Győrött a nagybácsai művelődési házban Petőczné Szabó Márta győri textilművész tárlata. Tovább olvasom