Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Változások az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások igénylésében

A pénzbeli ellátások (táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj) iránti kérelmek igényérvényesítési szabályai 2011. július 1-től meg változnak.

Az új, törvényi szintű szabályozás szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező munkáltató a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a táppénz és a baleseti táppénz iránti kérelmeket kizárólag az OEP honlapján közzétett számítógépes program segítségével töltheti ki és állíthatja elő.

A fentiek alapján a kérelem kinyomtatva és aláírva személyesen vagy postai úton nyújtható be, vagy regisztrációt követően elektronikus úton - ügyfélkapun keresztül - küldhető meg a Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervhez.

Az elektronikus ügyintézéshez további követelmény az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervnél történő regisztráció, mely nem azonos az Ügyfélkapuhoz szükséges regisztrációval.

A beküldés menetéről, a nyomtatványok telepítéséről és használatáról a www.magyarorszag.hu és a www.oep.hu honlapokon érhető el tájékoztató.

2011. július 31-ig, átmenetileg elfogadják az eddig használatos nyomtatványokat is, tekintettel a jogalkotó által meghatározott rövid felkészülési időre.

Az új szabályok nem vonatkoznak az igénylők vagyis a biztosítottak által kitöltött nyilatkozatokra.

Ők a korábbiakhoz hasonlóan nyomdai úton előállított, papír alapon is megküldhetik a nyilatkozatokat a gyermekápolási táppénzhez, terhességi-gyermekágyi segélyhez, az Igénybejelentés gyermekgondozási díjra elnevezésű nyomtatványt, továbbá a Nyilatkozat az üzemi balesetnek nem minősülő baleset (sérülés) körülményeiről nevű nyomtatványt.

Ezek a nyomtatványok a www.oep.hu oldalon továbbra is elérhetőek, illetve az ügyfélszolgálaton ingyenesen beszerezhetőek.

További információval a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervénél kérhetnek az ügyfelek.

Olvasóink írták

  • 1. CsipkeMónika 2011. július 08. 11:48
    „Hogyan lehet helyesírási hiba egy cikkben?
    Igekötő helyes használatát már alsóban tanuljuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőségriasztás Győrben: vízosztás több helyen

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót adott ki péntek délelőtt 8.00 órától hétfő éjfélig. Tovább olvasom