Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Változások a szabadhegyi buszközlekedésben

Június 17-től a nyári menetrenddel megváltozott a győr-szabadhegyi buszközlekedés. A városrész érintett lakói sok helyen fejezték ki emiatt nemtetszésüket – úgy tűnik, nem hiába.
A győri 7-es buszjárat korábbi útvonala a Fehérvári út–József Attila utca–Jereváni út–adyvárosi decentrum volt, másik irányban a járatok a Virágpiacig közlekedtek. Innen könnyen elérhető volt a Belvárosban minden, és a másik, az adyvárosi végállomást is sokan kedvelték, például a kórház megközelíthetősége miatt.

A június 17-én életbe lépett menetrend szerint viszont a 7-es buszok nem kanyarodnak le a Jereváni útra, így nem mennek el értelemszerűen az adyvárosi decentrumig sem, hanem végighaladnak a József Attila úton, majd a Szent Imre úti csomópontnál (a Kakas vendéglőnél) fordulnak vissza. És nem mennek be a Virágpiacig, végállomásuk a Révai utcában van.

A Jereváni út és a Szent Imre út között lakó szabadhegyiek régebben a 4-es járattal (ami már megszűnt) tudtak közlekedni. Most vagy a 7-essel körbekerülik a fél várost a Fehérvári út felé, vagy kigyalogolnak az 5-ös járat megállójáig, vagy pedig, ha nem megy a gyaloglás, a 7-essel átszállással jutnak el az 5-ösig...

Az érintett lakók sok fórumon tiltakoztak a változás ellen, mondván, a korábbi járatvonal sokkal kedvezőbb volt. A panaszokkal Szabadhegy déli részének, illetve Kismegyernek az önkormányzati képviselője, Simon Róbert felkereste a Kisalföld Volán illetékes vezetőit, s a napokban a vezérigazgatóval is tárgyalt. A Volán konstruktívan fogadta a kezdeményezést. Kidolgozzák a lakossági igényeknek megfelelő változtatás lehetőségét, s úgy tűnik, legkésőbb szeptember elején már aszerint közlekednek a buszok.

Hozzátartozik még, hogy a kismegyeriek is változást szeretnének a buszközlekedésben. Kismegyeren nincs posta, orvosi rendelő, gyógyszertár. Akinek ezekben akad dolga, autóbusszal csak átszállással tud átjutni Szabadhegyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az analóg mellett digitálisan is

Szeptember elejétől már Győr egész területén (így a Belvárosban is) elérhető lesz a KábelNET, sőt, ugyanattól a hónaptól már a mosonmagyaróváriak is a ViDaNet ugyanazon szolgáltatásait kapják, mint a megyeszékhelyen élők. Tovább olvasom