Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Változások a 81-es főút forgalmában

Győr - Rövidesen megkezdődik a csomópontépítés Jancsifaluban a Fehérvári úton, s arra is lehetőség nyílhat, hogy a 81-es főút óriási tranzitforgalma legalább részben ne erre haladjon...
Jancsifalu lakói már régóta hadakoznak azért, mert a Fehérvári út itteni szakasza szűk és rossz állapotú, s ide zúdul a 81-es főút óriási tranzitforgalma is. Nos, a Fehérvári út említett részén rövidesen megkezdődnek a régebben ígért és tervezett munkák. A jancsifaluiaknak azonban így is marad kérdésük, kérésük. Ezeket elküldték a Magyar Közút Kht. területi igazgatóságának és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (korábban Közlekedési Felügyelet) regionális igazgatóságának. Lapunkhoz Hornyán Sándor juttatta el.

Azt kérik, hogy a 81-es főúton (Székesfehérvár irányából) a győri ipari park felé kiépített (s az úgynevezett Audi-úton az 1-es főútig, Likócsig folytatódó) új út előtt a tranzitforgalom számára helyezzenek ki táblát javasolt útiránnyal.

Ilyen tábla már van az Árkád-csomópontnál, amely a tapasztalatok szerint a tranzitforgalom egy részét hatásosan elvezeti a stadion felé, mentesítve így a szűk keresztmetszetű Fehérvári utat.

Mint megtudtuk, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, ha hozzá ilyen kérés, állampolgári bejelentés érkezik s azt jogosnak találja, kezdeményezheti a tábla elhelyezését a közúti igazgatóságnak – amely egyébként azt saját hatáskörben is megteheti. A szóban forgó esetben ez meg is történt, a 81-es főúton tábla jelzi a lehetséges elkerülő útvonalat az ipari park és az Audi felé. A teherforgalmat azonban nem lehet „erőszakkal" arra terelni. Egyrészt, mert a likócsi csomópont nem bírná, már most is nehéz műszakváltások idején kikanyarodni a főútra. Először tehát át kell építeni a csomópontot. Másrészt: a TIR-útvonalat nemzetközi egyezmények jelölik ki, nem városi hatáskörbe esik a kamionokat kitiltani a Fehérvári útról.

Az ezt a kérdéskört érintő, rövidesen kezdődő és tervezett út- csomópont-építésekről, amelyek forgalmi változásokkal is járnak, a napokban részletesen tájékoztatjuk olvasóinkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A települést a civilek erősítik

Mórichida - Ígéretük volt, aztán a támogatásból semmi nem lett, az eredmény mégis magáért beszél:… Tovább olvasom