Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Válságköltségvetés ellenére is színvonalasan

Kisbajcs - Két költségvetést készített erre az évre a kisbajcsi általános iskola. Az egyik válságköltségvetés, jelenleg ez utóbbi szerint működik az intézmény. Az oktatást mindez nem befolyásolja, a fenntartó önkormányzatok támogatásával nyílászárókat is cseréltek, s felújítottak két tantermet.A kisbajcsi, négykörzetes Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Németh László büszke arra, hogy a válság ellenére úgy tudják működtetni az intézményt, hogy a spórolás ne menjen az oktatás rovására.

– Az elmúlt évben pályázaton nyert tizenötmillió forintból hőszigetelő vakolattal burkoltattuk be az épületet, idén januárban a fenntartó önkormányzatok támogatásából a régi ablakokat, ajtókat újakra cseréltük. Ezzel jelentős mennyiségű gázt takaríthatunk meg – sorolta Németh László.

A gazdasági válság hatásait kivédendő az önkormányzatok úgy határoztak, hogy az iskolának két költségvetést kell készítenie. Az egyik a normál, a másik a 90 százalékos válságköltségvetés.

A tanulmányi versenyeken kiváló eredménnyel szerepelnek a tanulók, tavaly közel száz díjat szereztek.Fotó: H. Baranyai Edina
A tanulmányi versenyeken kiváló eredménnyel szerepelnek a tanulók, tavaly közel száz díjat szereztek.Fotó: H. Baranyai Edina


– Most ez utóbbi szerint kell működni, ami nem azt jelenti, hogy nem haladunk. A négy fenntartó önkormányzat biztosítja azt a pénzt, hogy a közoktatási törvényben előírtak teljesüljenek. A fejlesztéseknél úgy terveztünk, ha nem nyerünk pályázaton, akkor is haladjunk. Az önkormányzat nem hagyja magára az iskolát, két termet felújítottunk, s ezt minden teremben végigvisszük, hogy öt év múlva ne leromlott állapottal találkozzanak a gyerekek és szüleik – magyarázta Németh László.

Az iskolában működő képzőművészeti és a tánc szak is kiváló minősítést kapott, jelenleg 60 gyerek vesz részt a művészeti képzésben.
A tanulmányi versenyeken kiváló eredménnyel szerepelnek a tanulók, tavaly közel száz díjat szereztek.

Az igazgató elmondta, jelenleg 164 gyermek jár Kisbajcsra, s 28 a vámosszabadi tagiskolába. A két intézmény között jó a kapcsolat, a két helyen tanuló gyerekek tudásszintje között nincs különbség, amit az utolsó kompetenciafelmérés is bizonyít. Egyre több szülő dönt úgy, hogy a Vörösmartyt választja, tavaly 28 elsős diákot írattak be, s 8 gyermek jár Kisbajcsra Győrből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínre kerül a vasút-villamosítás?

Győr–Celldömölk - A legjobb esetben is négy és fél évet kell várni arra, hogy villanymozdonyok… Tovább olvasom