Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Válság miatt kisebb regisztrációs adóbevétel

A győri vám- és pénzügyőri hivatal a gazdasági válság okozta nehézségek mellett 11,3 milliárd forinttal gyarapította az államkasszát.

A gépjármű üzembe helyezések száma csökkent, emiatt a regisztrációs adó, valamint az import-áfabevételek maradtak el jelentősen a tervezettől.

A regionális vámparancsnok, Fekete Attila ezredes szerint a győri vám- és pénzügyőr hivatal nagyon jó évet zárt tavaly.

– Mindezt annak ellenére, hogy a gazdasági helyzet megnehezítette a kollégák munkájukat, elsősorban a tervezett bevételek terén. A regisztrációs adóbevételek – a forgalomba helyezett járművek számának csökkenése miatti –, illetve az importforgalom visszaesése ennek a hivatalnak az illetékességi területén jelentkezett legnagyobb mértékben – mondta el Fekete Attila.

Az ezredes szerint az új évben több feladat lesz. Bízik abban, hogy az új kihívásoknak is meg fognak felelni a győri hivatal munkatársai.

Tajti Tamás alezredes a sajtótájékoztatón. Fotó: H. Baranyai Edina
Tajti Tamás alezredes a sajtótájékoztatón. Fotó: H. Baranyai Edina

– Az elmúlt évből kiemelném a pénzügyőri hivatal hatósági ellenőrzési, illetve hatósági felügyeleti tevékenységét, amely jelentős mértékben hozzájárult a bevételek megvalósításához.

A győri vám- és pénzügyőri hivatal parancsnoka, Tajti Tamás alezredes évértékelő értekezleten számolt be a hivatal munkájáról. Többek között elmondta, mindvégig szem előtt tartották a számukra meghatározott feladatok teljesítését. A hivatal összesen 11,3 milliárd forint bevétellel gazdagította az államkasszát. Ebből 1,4 milliárd forint volt az uniós vámbevétel, importáfából valamivel több mint 5 milliárd forint bevéte-
lük volt.

Kiemelt felderítések: A győri hivatal munkatársai 20 gránátvetőt találtak egy teherautóban.
Kiemelt felderítések: A győri hivatal munkatársai 20 gránátvetőt találtak egy teherautóban.

Bérfőzési szeszadó 110 millió forint, regisztrációs adó 4,23 milliárd forint volt tavaly. Ez utóbbi a gazdasági válság miatt jelentősen lecsökkent gépjármű üzembe helyezés miatt maradt el a tervezettől. Egy évvel korábban ez a bevétel 13,4 milliárd forintot tett ki.

A parancsnok elmondta, tavaly 71 büntető-, illetve szabálysértési felderítést végeztek. Az elkövetési érték 11,4 millió forint, a lefoglalt érték 6,8 millió forint volt.

– A kiemelt felderítések közül megemlíthetném a haditechnikai termékkel való visszaélés bűncselekményt: húsz gránátvetőt találtak kollégáink egy kamionban, illetve jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás tevékenység bűntett alapos gyanúja miatt indítottunk eljárást egy mosonmagyaróvári, engedély nélkül működő pénzváltó ellen – mondta el többek között Tajti Tamás.

12 ezer karton cigaretta a bűnjelraktárban.
12 ezer karton cigaretta a bűnjelraktárban.

A lefoglalt és elkobzott termékeket a hivatal raktározza. Négy esetben végeztek megsemmisítést, többek között 12 ezer karton cigaretta esetében. Két esetben karitatív hasznosításra ruhaneműket adtak át a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Olvasóink írták

  • 3. fióka 2010. március 01. 12:41
    „szeretnék jelentkezni a bűjelraktárba raktárosnak,had erősítsem én is a becsületes vám és pénzügyőr csapatát.Annyit tuti tudnák lopni mint ezek ezzel nem lessz gond:D”
  • 2. Gab2000 2010. február 27. 08:33
    „Na és arról mikor lesz szó hogy az eltünt arany hova lett és holl tart a nyomozás”
  • 1. enzof 2010. február 27. 00:03
    „:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodabővítés akadálymentesítéssel

Az "Óvodabővítés és komplex akadálymentesítés Győr-Ménfőcsanakon" című projekt keretében a győr-Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK Horgas utcai óvodai egysége kibővül. Tovább olvasom