Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Válság a Vöröskeresztnél?

Magyarország - Míg a vidéki nagyvárosokban az aktivisták ünnepléséről szólnak a hírek, addig a fővárosban többmilliós csalás gyanúja, a főigazgató menesztése a téma. A létező legrosszabbkor, adóbevallás, az adható egy százalékok idején robbant a bomba.
Milliós hiány, hűtlen kezelés miatt menesztették a főigazgatót?

A kívülálló, az adakozó és a véradó is puszta szemlélője, emígy elszenvedője az eseményeknek – sokan nem értik, egyáltalán mi is történik a szervezetnél.

– Lehetnek hibák, történhetnek mulasztások, de elképesztő, hogy mindez így megtörténhetett – mondta el lapunknak egy olyan vöröskeresztes, aki már nyugdíjas. – Rossz érzés, hogy a Vöröskeresztet ilyen színben tüntetik fel, de biztos vagyok abban, hogy hamarosan tisztázódnak a félreértések, és bocsánatot kér, aki valótlanságot híresztelt.

– Nálunk minden rendben van, az elszámolások szigorú rendben zajlanak, mi nyugodt lelkiismerettel nézünk egy esetleges vizsgálat elé – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Borbélyné Nagy Ágnes, a szervezet megyei igazgatója.

A megyében tevékenykedő munkatársak többsége mindenesetre abszurdnak tartja, hogy Czimbalmos Ágnes volt főigazgató az ügyészségen, az APEH-nél, a számvevőszéknél is feljelentette volt szervezetét. A minden részletre kiterjedő gazdasági és szervezeti működést érintő vizsgálat tart, a Vöröskereszt keddre ígért újabb tájékoztatást, addig a megyei igazgató sem mondhat többet.

Olvasóink írták

 • 9. Borbélyné Nagy Ágnes 2008. május 13. 20:37
  „A Magyar Vöröskereszt közleménye

  Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Magyar Vöröskereszt volt főigazgatója márciusi menesztését, illetve a szervezet gazdálkodását illetően az elmúlt napokban több fórumon is valótlan, a Magyar Vöröskereszt jó hírnevét súlyosan sértő állításokat tett közzé.

  Czimbalmos Ágnes fél éves főigazgatói tevékenységét a Magyar Vöröskeresztet szakmai válságba taszító vezetői alkalmatlanság jellemezte, ami - többek között - az Országos Igazgatóságon dolgozók közel harmadának önkéntes távozásához, illetve az Országos Vezetőség Czimbalmos Ágnessel szembeni bizalomvesztéséhez vezetett.

  Különösen fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy Czimbalmos Ágnes - az Országos Vezetőség írásos kérése ellenére - a mai napig nem tudta bemutatni a vádjaira vonatkozó bizonyítékokat.

  A Magyar Vöröskereszt kész jogi útra terelni az ügyet.”
 • 8. bácsbokodembrió 2008. május 13. 08:52
  „Ez az egész azt mutatja, hogy az erkölcsi züllés lejtőjén nincs megállás. Arról nem is beszélve, hogy a Habsburgoktól nekünk még jó nem jött. Hányok a "mi magya´ok" szövegtől.”
 • 7. Győri 2008. május 12. 09:07
  „Libona!
  Teljesen úgy van ahogyan mondod. De nem csak a Vöröskeresztnél, a Máltaiknál is ugyan ez a helyzet. van egy nagyon jó ismerősöm, akinek anyukája , és a testvére is aktivan tevékenykedik a Máltiaknál. Olyan gyönyörű bútort, és csillárt kapott, hogy mesél. Na nem beszélve arról a rengeteg élelmiszersegélyről amit hazavisznek az ott dolgozók.Bizony, a fele nem jut el a rászorulókhoz annak a segélynek amit nekik szántak.Valóban semmi sem Szent ! Szégyen és gyalázat.Mi kell egy segély átvételéhez? - semmi. Csupán név, és lakcím. Ennyi, ezt meg bárhol szerezhetnek. Rablás,lopás, csalás, sikkasztás megy mindenhol.A csalók sikkasztók hazugok nemzete lettünk. SAJNOS!!!!”
 • 6. libona 2008. május 11. 17:39
  „SZIASZTOK! Bizony a voroskeresztnel sem dolgoznak tiszta szivu ,becsuletes emberek! Az egyik ismerosom meselte,hogy amikor segely szallitmany erkezik ( elelmiszerek,ruhak,butorok,cipok,stb),akkor az ottani dolgozok lecsereltek az otthoni szobabutorokat a szinte uj butorokra,es az utott-kopott szobabutort kaptak meg a raszorulok !!!!!!! De ez vonatkozik szinte a teljes segely keszletre! Az ele;miszercdomagokat is megdezsmaljak ( szinte csak a fele jut el a raszorulokhoz- ARVIZKAROSULTAK,NAGYCSALADOSOK,SZERENCSETLEN EMBEREKHEZ ( AKIK NEM TUDJAK EGYENEK VAGY A GYOGYSZERUKET VEGYEK MEG). A voroskereszt dolgozoi kozott rengeteg a lelkiismeretlen ember !!!!!!!! Lenyuljak az adomanyok felet,lecserelik az otthoni ruhajukat ( ami regi ) az ujra. Szinte kenye kedvukre valogatnak !!!!!! Biztos vannak kozottuk rendessek is,akik igazan erintkeznek a raszorulokkal,es egyutterzobbek a raszorulokkal,de a felsovezetest ott is csak lenyulosnak talalom.mint ahogy ez megy orszagos szinten!!! Mar az egesz orszag egy " BUNTANYA" !!!!!! MI LESZ VELED MAGYAR NEMZET- MAGYARORSZAG ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Olvasó** 2008. május 10. 10:00
  „"A minden részletre kiterjedő gazdasági és szervezeti működést érintő vizsgálat tart"
  Még semmi sem biznyított,egyetlen ember az,aki vádaskodik.Erre mindig is képesek voltak és lesznek azok,akiknek van haragosuk,vagy sérelem érte őket.A lavina elindult és ezzel együtt a pletyka, találgatások és vádaskodások.Jellemző a mi kis országunkban élőkre,hogy annak ellenére,hogy konkrét tények még nincsenek, már mindenki tud mindent és ítélkezik.”
 • 4. Gab2000 2008. május 10. 09:03
  „Sziasztok !

  Min lepődtök ezen meg nekem ez nem újdonság.
  Nem tudom ki hány éves itt de azért felvilágosítok mindenkit, hogy annó a megyei titkár ellen is volt vizsgálat. szlovákiai cukmor biznisszel kapcsolatban.

  szerkesztők fel lehet melegíteni az ügyet”
 • 3. HoZsu 2008. május 10. 08:31
  „Minősíthetetlen!

  Itt tartunk, ez a morális válság minden területen csak
  tovább fokozódik, de milyen mélyre lehet még....?”
 • 2. SAmu 2008. május 09. 22:54
  „A mindig morcosan dörmögő al-főkereszténydemokrata (aki inkább pápista, mint igazi keresztény!) Harrach fia tényleg személyesen zsebelte be a faltanulmányokért "járó" százezreket. ( utolsó HVG infoja)
  A főkereszténydemokrata álszent Semjén pedig az oly annyira gyűlölt komcsikkal járt szabadidejében állatkínzásokkal egybekapcsolt vadászatos tivornyákra. lásd: "lónyai vadászat" a neten olvasható, ha még nem törölték.. A KDNP ugyan az 1%-ot verdesi, de valakik jóvoltából mégis a Parlamentben fejti ki áldásos munkáját....
  Ilyen söpredékek ájtatoskodnak és erkölcsi tisztaságról papolnak, no meg pápát látogatnak rendszeresen.
  Mit várjunk a Habsburg vezette (igaz magyar "biztos " nem volt alkalmas erre a "nehéz" állásra!) csalóközponttá züllött Vöröskereszttől és a hasonló szervezetektől?”
 • 1. mtt 2008. május 09. 22:06
  „Ez abszurd. nem tudom, mit mondhatnék. Iszonyú szégyen, hogy nálunk már semmi sem szent. Megint egy jó téma rólunk a világnak, egy nemzetközi szervezet, ráadásul karitatív....Tényleg, ezek után ki adja oda azt a csóró 1%-ot?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új program a hátrányos helyzetűek álláshoz juttatásáért

Győr-Moson-Sopron - Új szolgáltatásokkal, támogatási formákkal kívánja elérni a munkaerőpiacra való… Tovább olvasom