Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Valóság lehet a koroncói fantomlakópark

Méltatlan játékot űznek vele – állítja Matheos Evmiridis, aki egy korszerű üzemet építtetett és működtet már több mint tíz éve Koroncón. Most lakóparkot létesítene, s írásba adta, hogy öt éven belül közművesíti, ha nem gátolják.
Matheos Evmiridis állítja, komoly tervei vannak Koroncón.
Simon György koroncói vállalkozó egy társával sertéstelepet szeretne építeni Koroncón, a településen kívül, a Gyirmóti út melletti földjére – számoltunk be róla nemrég (Kisalföld, 2003. szeptember 26., 6. oldal). Amikor azonban tervét idén tavasszal be akarta nyújtani, a községházán azt közölték, egyelőre nem foglalkoznak vele, mert folyamatban van a község új rendezési tervének készítése. Abban az szerepel, hogy az építendő sertéstelep közelében, a most még külterületi erdő helyén lakóparkot létesítene egy görög származású német vállalkozó.

A rendezési terv szeptember végéig sem készült el, a sertéstelep építése sem kezdődhetett. Horváth Lóránt, Koroncó polgármestere úgy nyilatkozott, a szándékolt lakóparkból szerinte nem lesz semmi. Fantomlakópark gátolná meg egy helyi vállalkozó tervét?

Méltatlan játékot űznek

Amikor Matheos Evmiridis görög származású, Németországban élő vállalkozó tudomást szerzett az újságban megjelentekről, harmadnapra már a községben volt. Méltatlan játékot űznek vele – mondta indulatosan. Mást mondanak a szemébe és a háta mögött. Amikor pénzre van szükség, akkor koroncói, egyébként pedig idegen. Tíz éve is elmúlt, hogy üzemet építtetett a községben, melyet azóta is folyamatosan bővít és fejleszt. Annak idején szerény összeggel kezdte magyarországi befektetését, s meg lehet nézni, mire jutott. Helyben most tizenhét munkatársat foglalkoztat, ám áttételesen további százat máshol. Kiváló alapanyagból kiváló minőségű ruházati terméket állítanak elő, mely belföldön és külhonban is ismert.

Nyugalmat kínál

A görög vállalkozó hat éve vásárolt Koroncón földet, egyebek között a volt homokbánya területét, ami néhány éve a település szemétlerakója volt. A vállalkozó állítja: ő tette rendbe, hordatta el a szemetet, töltötte fel földdel és kerítette be. A helyi testület rendre szemrehányásokkal illette, miért nem építkezik rajta, holott a hivatal tette ezt lehetetlenné.
Ami a lakópark gondolatát illeti, tavaly év elején, az új rendezési terv készítésekor az önkormányzattól a görög vállalkozót is megkeresték: nyilatkozzon a tulajdonában lévő területek felhasználásáról. Kihasználva a lehetőséget, az önkormányzattal történt többszöri egyeztetést követően Matheos Evmiridis felvetette a lakópark gondolatát. Tavaly májusban elkészültek a tervek, a képviselő-testület ezeket megvitatta és határozatot hozott a lakópark létesítéséről. A vállalkozó tárgyalt már cégekkel is a kivitelezési munkálatokról, de megállapodásra nem volt lehetőség az említett bizonytalanságok miatt. A cégtulajdonos a lakópark elnevezés alatt különlegeset szeretne nyújtani. Nyugodt falusi környezetet az erdő mellett, a városhoz közel, ahol mindenki megtalálja a nyugalmát a napi rohanás után.

Maradandót hagyna

Azt mondja Matheos Evmiridis, lenne haszna a vállalkozáson, de nem ez számára a legfontosabb, hanem hogy maradjon Koroncón utána valami. Azt állítja, arról nem tájékoztatták, hogy állattartó övezet lenne a tervezett lakópark szomszédságában. Ez meghiúsítaná szándékát. Az uralkodó széljárást figyelembe véve a sertéstelep elriasztaná az építkezőket, de a vállalkozónak meggyőződése, hogy az egész falu szenvedné. Amennyiben nem ott épül a sertéstelep, úgy öt éven belül valamilyen formában állni fog a lakópark, ezt Matheos Evmiridis írásba is adta.

Aláírásokat gyűjtenek

Koroncón a jelek szerint a lakók a Kisalföld tudósításából szereztek tudomást arról, hogy a Gyirmóti út mellett állattartó övezet létesülne. A hírre az egyik család aláírásokat kezdett gyűjteni, a tiltakozó ívet néhány nap alatt háromszázan írták alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi dühöngések, lezárt sorompó

A jövőhöz képest semmi, ahogy az autósok mostanában szidják a vasutat és Győr közlekedését a Szent… Tovább olvasom