Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Valódi gyógyír kell az Öreg-Duna bajára

Az ország távolabbi pontjáról kerültem Ásványráróra, de `vízügyesszemmel´ is láttam azokat a régi felvételeket, melyek az elterelés előtti és utáni szigetközi állapotokról készültek - mondta az ásványrárói polgármester.


Az Öreg-Duna kérdése is megoldásra vár, ezért támogatom a Kisalföld népi kezdeményezését" – mondta az ásványrárói polgármester.

A bonyhádi születésű Tatainé Popp Rita 2010-ben lett Ásványráró polgármestere.

"Bár messziről érkeztem, nagyon megkedveltem a Szigetközt, s azon belül Ásványrárót" – mondta. A településvezető korábban vízügyi iskolába is járt, míg férje szakmabeli.

"Láttam a Duna elterelése előtti és utáni fotókat, valamint a természetben járva ismerem a mostani állapotokat.

A falubeliek elmondása szerint a húsz évvel ezelőtt történtek az idegenforgalomra is kedvezőtlen hatással voltak, érezhetően csökkent az ide érkező turisták száma" – mondta Tatainé Popp Rita.

"Az 1995-ös fenékküszöb-építés a felső-szigetközi ágrendszerben kedvező állapotokat teremtett, a műtárgy bizonyította létjogosultságát, ám csupán Ásványráróig érezhető a hatása.

Örömteli, hogy a hamarosan milliárdos forrásból induló beruházás az alsó szakaszra is kedvező hatással lehet, de az Öreg-Duna gondjait az egész Szigetközben nem oldja meg.

Emellett ismerem a Mosoni-Duna okozta problémákat is, s tudom, hogy Győrből kifolyik a víz a Nagy-Dunába.

Emiatt támogatom a Kisalföld kezdeményezését, remélhetőleg ennek köszönhetően a parlamentben is foglalkoznak majd az itteni megoldatlan kérdésekkel" – mondta Tatainé Popp Rita polgármester.

Tatainé Popp Rita
Tatainé Popp Ritahirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ittas sofőr `szétrobbantotta´ a kővirágtartót Abdán - fotó

A Börcs felől érkező autós a járdára sodródott, s telibe találta az egyik virágtartót Abdán. Tovább olvasom