Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Valódi-e a munkaadó?

˝Mi, vagyonőrök ˝kötelesek˝ vagyunk havi négyszáz órát is dolgozni, miközben heti tíz óra a bejelentett munkaidőnk, havi 22.375 forint bruttó bejelentéssel.˝


Olvasói kérdés

Mi, vagyonőrök ˝kötelesek˝ vagyunk havi négyszáz órát is dolgozni, miközben heti tíz óra a bejelentett munkaidőnk, havi 22.375 forint bruttó bejelentéssel. Ráadásul a bejelentést nem az általam ismert munkaadóm, hanem egy szerintem fantomcég teszi meg, aminek budapesti a címe. A tulajdonosát soha nem láttam, de ˝muszáj˝ volt aláírnom a szerződést, mert valódi munkaadóm biztosított róla, hogy több szolgálatot nem vállalhatok, ha nem írom alá. Több munkatársam is így van, de mit tehetnénk? A családunkat el kell tartanunk és segítséget sehonnét nem kaptunk, bárhova is fordultunk eddig. V.
Ha a valóságtól eltérő adatokat ír alá a munkavállaló a munkaidejére, a bérére, a munkaadójára vonatkozóan, akkor ennek ellenkezője szinte bizonyíthatatlan, és a kézjegyével ellátott papír azt is jelenti, hogy a helyzetet elfogadta. Tehát e téren tényleg hiába vár bármiféle segítséget olvasónk. Természetesen legfőbb gondja nyilvánvalóan az, hogy teljesítményéhez képest nagyon kevés fizetést kap – ez viszont sajnos manapság tipikus probléma. Sokan a panaszoshoz hasonlóan belemennek számukra korántsem elfogadható munkakörülményekbe, csak hogy fenn tudják tartani magukat, családjukat. Az javasolható, hogy ne adják fel, és igyekezzenek más munkahelyet keresni.

(Olvasóink munkaügyi kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás: két hét múlva indul a verseny

Az önkormányzatok két hét múlva hétfőn kezdik postázni az értesítőket és ajánlószelvényeket az… Tovább olvasom