Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Vállalkozók és embereik ingyenes képzése Győrben

Az Új Széchenyi Terv keretében nyert pályázati támogatást mikro- és kisvállalkozások humán erőforrásainak fejlesztésére a Kisosz, országos szinten több mint 277 millió forintot.


Megyénkbe 10 millió 240 ezer forint jut, ebből a Kisosz tagszervezeteként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedők Érdekképviseleti Egyesülete ingyenes képzéseket szervez.

Réti Károly egyesületi elnök kedden sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a tanfolyamokon családi és kisvállalkozók, alkalmazottaik vehetnek részt. Így a cégek versenyképességüket, a dolgozók munkaerő-piaci értéküket növelhetik.

Jelentkezni lehet OKJ-s, Országos Képzési Jegyzék szerinti szakvégzettséget adó képzésekre (élelmiszer- és vegyiáru-, ruházati eladó, kereskedő-boltvezető) és vállalkozói tréningekre (élelmiszer-biztonsági, vezetői HR-es és marketingismeretek).

Az OKJ-s tanfolyamokon hatvan, a tréningeken megyénkben hetvenöt ember vehet részt. Számukra a képzés teljesen ingyenes.

Hozzájárulásként annyit várnak csupán a kisvállalkozóktól, hogy alkalmazottaikat engedjék el a foglalkozásokra, a tanórákra, ha pedig maguk vesznek azokon részt, gondoskodjanak helyettesítésükről. Az oktatások tervezett helyszíne a győri Pálffy-középiskola.

A tanfolyamok százórásak, három hónap alatt elvégezhetők, az órákat hetente két alkalommal tartják meg. A tréningek negyvenórásak és másfél hónap alatt elvégezhetők, és ugyancsak heti két alkalommal jelentenek elfoglaltságot.

– Előzetes felméréseink szerint nagy az igény a továbbképzésekre. Főként pénzügyi ismereteiket szeretnék bővíteni a kisvállalkozók, a kereskedők, mert a válság miatt a forgóeszközhitelnek szűkében vannak, így meglévő forrásaikat kell hatékonyabban felhasználniuk.

A tudásfejlesztés fontosságát az is jelzi, hogy a képzési helyek negyven százaléka már betelt – mondta el Réti Károly. Érdeklődni Győrben, a Teleki utca 53/A szám alatt lehet vagy a 96/550-444-es telefonszámon.

Az egyesület e-mail címe: postmaster@kisoszgyor.axelero.net.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri művésztanár az áldozat

A győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban tanított 1992 óta az az 50 éves asszony, aki… Tovább olvasom