Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Vállalkozások nemzetköziesedésének segítése

Tréningprogramot dolgozott ki vállalkozások nemzetköziesedésének elősegítése érdekében a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány pályázati partnereivel együtt. Az uniós támogatást elnyert projekt költségvetése 300 ezer euró.
A "GlobaliSME – Tréningprogram a vállalkozások nemzetköziesedésének elősegítéséhez" című projekt keretében 2010 decemberében kezdték el a tréningprogram kidolgozását, a projekt hivatalos zárásaként pedig ma tartottak konferenciát Győrben, a Hotel Famulusban.

A konferencián részt vettek a GlobaliSME projektben közreműködő szervezetek, cégek képviselői, a program célcsoportját alkotó vállalkozások képviselői, a támogató szervezetek képviselői, a programban közreműködő trénerek, a sajtó munkatársai, a projekt hazai és külföldi partnerei.

A konferencián megosztották a résztvevőkkel a projekt során elért eredményeket, tapasztalatokat, tájékoztatást adtak a program legfőbb eredményeként kialakításra került GlobaliSME Tréning Program jövőjéről és természetesen a program zárásaként kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílt.

Borbély Sándor projektmenedzser lapunknak elmondta, hogy a Tempus Közalapítvány által koordinált Leonardo da Vinci Program keretében nyert el uniós támogatást a projekt.

Magyarázata szerint a nemzetköziesedésbe nemcsak az export- és az importtevékenység tartozik bele, hanem például a cégek határon átívelő technológiai együttműködése, más üzleti kapcsolata, külföldi telephely létrehozása, külföldi bérmunka vállalása, más országban forgalmazó találása is.

Az elkészült komplett tréningprogram ilyen fejlesztések megvalósításához segítheti hozzá a vállalkozókat, általa olyan tudást, ismereteket szerezhetnek meg, amelyek révén sikerrel bővíthetik nemzetközi tevékenységüket.

A tréningprogram tartalmaz prezentációkat, információs anyagokat, egyéni alkalmazásokat, feladatmegoldó foglalkozásokat. A tervek szerint hazánkban négy szervezet kap lehetőséget a hasznosításra, a piacra juttatásra, azaz a program alapján tréningek szervezésére. Az egyik maga a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Borbély Sándor projektmenedzser kérdésünkre arról is beszélt, hogy a projekthez partnerként egy ciprusi vállalkozásfejlesztési szervezet is csatlakozott. Ebben az országban is hiányzott ugyanis a vállalkozások támogatásához egy ilyen tréningprogram.

A ciprusi cégeknek jobbára inkább görögországi vállalkozásokkal van kapcsolatuk, de nyilvánvalóan fejlődési lehetőségeiket gazdagítaná, ha más országokban is bővítenék üzleti kapcsolataikat.

Az érdeklődőknek további információkkal szolgál a program hivatalos honlapja a www.globalisme.hu internetes címen. Kérdéseket az info@globalisme.hu e-mail címre lehet küldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi István Egyetem: Emléküket megőrizzük

Elhunyt a Széchenyi István Egyetem két munkatársa. Tovább olvasom