Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vállalkozások Napja - Mindent a kötelezettségekről és lehetőségekről

Cégalapítási Vásárt rendezett csütörtökön, a Vállalkozások Napján a megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A megyei Kereskedelmi és Iparkamara első alkalommal, az Ecostrat projekt keretében szervezte meg a Vállalkozások Napját.

A cél, hogy a vállalkozók és cégalapítás előtt állók választ kapjanak a működéssel kapcsolatos, tisztázatlan kérdéseikre, s segítséget ahhoz, hogy üzletmenetük egy másik országban, például a szomszédos Ausztriában is zökkenőmentes legyen – mondta a Cégalapítási Vásárt megelőző sajtótájékoztatón Dinnyés Előd, a megyei kamara titkára.

Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Ecostrat projekt célja a burgenlandi és nyugat-magyarországi régióban működő kis-és középvállalkozások gazdasági fejlődésének elősegítése, versenyképességük javítása és a két határtérség gazdasági együttműködésének támogatása.

"A munkaerő és a szolgáltatások szabad áramlása mindkét ország számára előnyös lehet, ha mindketten ki tudják használni ennek előnyeit" – nyilatkozta Joseph Stiglitz, a Burgenlandi Gazdasági Kamara munkaügyi és szociálpolitikai vezetője.

"A sikeres vállalkozáshoz nem elég egy jó ötlet, a jogszabályokat is ismerni kell, s be kell tartani" – jelezte Horváth Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adóigazgatóságának igazgatója.

A Vállalkozások Napja arra is jó lehetőséget adott, hogy a jogszabályi keretről, a szomszédos állam vállalkozókat érintő törvényeiről tájékozódjanak az érintettek.

A program sikerességét mutatja, hogy már keresik annak lehetőségét, hogyan tudnák az együttműködést a jövőben, 2013 után is folytatni – mondta Jürgen Rathmanner, a Burgenlandi Gazdasági Kamara kereskedelmi osztályvezetője.

A látogatók felvilágosítást kaphatnak az idén életbe lépett új szabályról, az adóregisztrációs eljárásról, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány révén pedig hitel- ás pályázati lehetőségekről.

Szopka Zsolt, a megyei kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség megbízott igazgatója egy pályázatra hívta fel a figyelmet.

Mint mondta: "A kormány elhatározta, hogy nem mindig szankciókkal juttatja érvényre a fogyasztóvédelmet, hanem jó példákkal is, ami motiválja a vállalkozókat. Ilyen kezdeményezés a Fogyasztóbarát Vállalkozás cím elnyerésének lehetősége".

A tanúsítványra május 31-ig pályázhatnak önkéntesen és díjmentesen a vállalkozások, a kamarában ennek részleteiről is többet megtudhatnak a látogatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai köszöntötte a diáktanárokat

A generációk közti együttműködés éve alkalmából köszöntötte Borkai Zsolt polgármester a városházán a… Tovább olvasom