Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Választás 2014: bemutatták az LMP megyei indulóit Győrben - fotók, videó

Szél Bernadett a bírósághoz fordul azért, hogy a kormányzat adja ki számára a paksi erőmű bővítéséről kötött szerződéseket - ez is elhangzott a pénteken.

Bírósághoz fordul Szél Bernadett, az LMP társelnöke azért, hogy a kormányzat adja ki számára a paksi erőmű bővítéséről kötött szerződéseket - jelentette be a politikus pénteki győri sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a párt Győr-Moson-Sopron megyei képviselőjelöltjeit.

Videó: Cseh Róbert


A beadvány már készül - jelezte, hozzátéve, levélben fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, arra kérve a tárcavezetőt, hogy nyújtson neki betekintési lehetőséget szerződésbe. Emlékeztetett arra: képviselőként joga van a minősített adatok megismeréséhez is.

"Már a csütörtöki parlamenti döntéshez szükségünk lett volna azokra az információkra, amik ezekben az anyagokban, tehát a kockázatbecslésekben, a hatástanulmányokban és ezenkívül a szerződésekben szerepelnek" - emelte ki a politikus, aki szerint ezeket az adatokat minden állampolgárnak ismernie kellene.

Mint mondta, az ország válaszúton van: a nukleáris kapacitásfejlesztést vagy a "megújuló Magyarországot" választja, ezeket a szakmai és társadalmi vitákat pedig egyetlen eddigi kormányzat sem folytatta le, holott a döntés a következő ötven-száz évben befolyásolja Magyarország gazdasági mozgásterét.

Bemutatták az LMP megyei indulóit

Szél Bernadett kiemelte: az LMP megújuló Magyarországot akar, amely a lehető leghatékonyabban használja fel a megújuló energiaforrásokat. Ezért a párt évi százmilliárd forintot szánna erre a feladatra úgy, hogy az ehhez nyújtott hiteleket a számla-megtakarításból fedeznék a fogyasztók. A rendkívül munkaerő-igényes ágazat révén így 80-100 ezer álláshely teremthető.

 Az eseményen mutatták be az LMP Győr-Moson-Sopron megyei indulóit.

Győr két választókerületében Madarász Zsuzsa 63 éves tanár, Jenei Ferenc 54 éves erdész, a Rábaközben pedig Szakács Gyula 60 éves vállalkozó, a pát megyei elnöke indul. Sopronban Bebesi József 59 éves tanár, önkormányzati képviselő, Mosonmagyaróváron pedig Goda Bálint Zsolt 25 éves mérlegképes könyvelő, egyetemi hallgató indul az LMP színeiben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 éves fiúra leltek a járőrök a győri éjszakában

A győri anyás-csecsemő otthon lakója a csellengő, egy buszmegállóban találták meg. Tovább olvasom