Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Választás 2014 - Esküt tettek a megyei területi választási iroda tagjai

Áttekintették az országgyűlési választásokat szabályozó legfontosabb jogszabályokat is pénteken.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda (TVI) vezetője, Dr. Kovács Béla pénteken azzal a céllal hívta össze a TVI tagjait, hogy áttekintést adjon az országgyűlési választásokat szabályozó legfontosabb jogszabályokról, azok változásairól, röviden érintette a választási szerveket, kiemelten a Területi Választási Iroda feladatait.

A választási irodák, így a TVI - feladataival kapcsolatban emlékeztetett, hogy e szervek a választások előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, a jelöltek, a jelölő szervezetek pártsemleges tájékoztatásával, választási adatkezeléssel, technikai feltételek megteremtésével, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzésével összefüggő állami feladatokat látnak el. Természetesen az egyes választási szervek sajátos feladatait a jogszabályok rögzítik.

Témaként érintette még a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda Választási Információs Szolgálatát, amely segítséget nyújt az országgyűlési képviselők választásának előkészítése során a jogi, informatikai és adatszolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben az érdeklődő választópolgárok számára.

Ezt követően a TVI tagjai Dr. Kovács Béla TVI vezető előtt letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda (TVI)

Dr. Kovács Béla - TVI vezető
Debreczeniné Pócza Márta - TVI vezető jogi helyettese

TVI elérhetősége:
Cím: 9021 Győr, Városház tér 3.
Telefon: 96/522-235
Fax: 96/522-224

A Győr-Moson-Sopron MegyeiTerületi Választási Iroda Választási Információs Szolgálata:
96/522-235
E-mail:visz@gymsmo.hu

A TVI tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a Nemzeti Választási Iroda által - a nemzetiségi névjegyzékbe való felvétellel, a fogyatékossággal élő választópolgárok segítésével, valamint a személyes adatok kiadásának megtiltásával kapcsolatban - megküldött kérelemnyomtatvány a lakóhely szerinti polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához nyújtható be.

A Győr-Moson-Sopron megyei helyi választási irodák címe megtalálható itt: http://www.gymsmo.hu/index_portal.php?hlid=6604

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A doni katasztrófa áldozataira emlékezik a győri Jobbik

Gyertyagyújtás a Radó sétányon, a Hősi emlékműnél hétfő 17 órától. Tovább olvasom