Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Válaszok az Árkád-panaszokra

Az első Árkád-panaszokra, melyek olvasóinktól érkeztek be, Hegyi Ferenc, az Árkád vezetője válaszolt.

Majdnem két hét telt el a győri Árkád megnyitása óta, s azóta kíváncsi vásárlók tízezrei látogattak el a bevásárlóközpontba. Az első panaszokra, melyek olvasóinktól érkeztek szerkesztőségünkbe, Hegyi Ferenc, az Árkád vezetője válaszolt.

SMS

„ Döbbenten vettük észre, hogy fizetős a WC az Árkádban, holott a pestiben sem kell fizetni. Nem elég, hogy itt költjük a pénzünket?"


Hegyi Ferenc.: – A vécé nem fizetős! Nem kötelező, hanem csak ajánlott a fizetés, ami azt jelenti, hogy bárki ingyen használhatja, s arra kérjük, hogy ha elégedett volt a szolgáltatással, a minőséggel, „honorálja" némi apróval. Ez egyébként minden Árkád bevásárlóközpontban így van, s mindenhol – így Győrben is – tábla is jelzi. A toalettben dolgozó alkalmazottnak sem az a dolga, hogy pénzt szedjen, hanem hogy ügyeljen a maximális tisztaságra.

SMS

„ Nagyon nehézkes feljutni a keskeny mozgólépcsőn babakocsival, pedig könnyű sétakocsival érkeztünk! Nem gondoltak a kismamákra?"

H. F.: – Dehogynem! Az emeletre nem mozgólépcsővel – ez egyébként nemcsak bonyolult, hanem balesetveszélyes is –, hanem lifttel juthatnak fel egyszerűen és könnyen az anyukák. Három tágas, tízszemélyes lift működik az épületben, ezekkel minden szint megközelíthető akár babakocsival vagy kerekes székkel is.

SMS

„ Hiába nagy a választék, nagyon drágák az üzletek. Ugyanazt a márkájú farmert, amit Parndorfban 12 ezerért vásároltam meg, itt 23 ezerért láttam kitéve a kirakatban..."

H. F.: – Parndorfot nem lehet összehasonlítani a győri Árkáddal, hiszen előbbi egy úgynevezett outlet, ahol a gyártók kifutó modelljeit, esetleg raktáron maradt készleteit árusítják, éppen a fentiek miatt alacsony áron. Ehhez egyébként nem is kell Ausztriáig mennünk, hiszen például Budaörsön is van hasonló üzletház. A bérlők árképzésébe egyébként az Árkádnak nincs beleszólása; hogy mire van igény és kereslet Győrben, azt a piac dönti el, s ennek megfelelően változik majd az üzletek kínálata is.

SMS

„ Nagyon gyengén működnek a mobiltelefonok az Árkádban, a 20-asok szinte egyáltalán nem."


H. F.: – Valóban vannak lefedettségi problémák, eddig a Pannon- és a T-Mobile-ügyfelektől érkeztek panaszok. Úgy tűnik, a masszív vasbeton szerkezet árnyékolja le a vételt. Már jeleztük a problémát a szolgáltatóknak, amelyet valószínűleg belső erősítő(k) felszerelésével oldanak meg.

SMS
"Miért nincs a földszinti parkolóban mozgássérült-parkolóhely? Különben is: jobb helyeken minimumkedvezményt adnak a mozgássérülteknek..."


H. F.: – Bár nincs erre vonatkozó kötelezettségünk, a mozgássérültek az Árkádban teljesen ingyen parkolhatnak. Ehhez a földszinti információs pultnál be kell mutatniuk a mozgássérült-igazolványukat, aminek fejében egy bont kapnak, ez biztosítja a sorompón való áthaladáskor a fizetés alóli mentességet. Ami a jelzéseket illeti: a földszinti parkolóban valóban nincsenek még felfestve, de ez egy-két héten belül ott is megtörténik, akárcsak az emeleti parkolókban. Az első emeleten egyébként öt, míg a tetőn nyolc parkolóhely várja a rászorulókat. Addig is, amíg felfestjük a jelzéseket, a parkolóban dolgozó kollégáim készségesen segítenek a zökkenőmentes parkolásban.

SMS

„ Kialakíthattak volna legalább egy taxibeállót, így nem kellene hosszasan egyezkedni, hova hívja az ember a taxit."

H. F.: – A legegyszerűbb a hátsó parkolóhoz hívni az autót – ehhez vásárlóink a földszinti információs pultnál is kérhetnek segítséget –, ahol néhány perc erejéig a bejárat közelében szinte mindig meg tud állni a taxi.

SMS

„ Volt olyan üzlet, ahol szinte folyamatosan csipogott a biztonsági kapu, máshol nem tudtunk bankkártyával fizetni, mert még nem jött meg a kártyaolvasó."

H. F.: – Tény, hogy egyes üzletekben még nem zökkenőmentes a kiszolgálás, így a lopásgátló rendszerek működtetése sem, amelyek akkor csipognak folyamatosan, ha túl finomra vannak „hangolva". A nagy forgalom miatt a bérlők jogosan aggódnak a lopások miatt, de egy-két héten belül sikerül áthidalni a technikai problémákat, addig látogatóink türelmét kérjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Papp László lesz Győr új jegyzője?

Alig ezerlakosú körjegyzőség éléről kerülhet a megyeszékhelyre Győr új jegyzője. Tovább olvasom