Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Válasszunk álmot, a jövő a tét

Győr - Főiskolát, egyetemet jelöljek vagy szakmát válasszak? Ezek a kérdések foglalkoztatják a végzős középiskolás diákokat. A visszaszámlálás elindult, február 15. éjfélig kell beadni a jelentkezési lapokat.
„Nyitott kapuk" már reggeltől

Számos községből és városból érkeztek érdeklődők kedden a győri Széchenyi István Egyetem nyitott napjára. Információból nem volt hiány: húsz alapképzési és tizenkét mesterszakról, a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről kaptak tájékoztatást. Megtudhatták azt is, hogy megújult a pedagógusképzés, és a kínálat közlekedési szakiránnyal bővült.

Sokan érkeztek kedden a győri Széchenyi István Egyetem nyitott napjára.


Lapunk megtudta, hogy a következő tanévre tervezett kommunikáció-médiatudomány szakot nem akkreditálta az intézmény. „Mérnöki és közgazdász szakokra jelentkezőknek gazdasági újságírást kínálunk fel, mert fontos a jó kommunikációs készség" – mondta el kérdésünkre a Széchenyi István Egyetem titkárságvezetője Winkler Csaba.

Minden kérdésükre kielégítő válaszokat kaptak a diákok. Fotó: Krizsán Csaba

Megkezdődött a jelentkezési időszak, kedden az egyetem csarnoka megtelt információéhes diákokkal, akik a felvételiről és a szakokról is pontos tájékoztatást kaptak. Az érdeklődők megismerték a mérnökképzés laboratóriumait, a testnevelés, a sport színtereit és az egyetemen működő szervezetek szolgáltatásait. A „Nyitott kapuk" című rendezvény már reggel nyolc órától várta a leendő diákokat, dr. Író Béla főtitkár és dr. Koren Csaba rektorhelyettes a Széchenyi-egyetem választható képzéseiről adott nekik tájékoztatást.

Kedvelt a Széchenyi a felvételizőknél

A győri Deák Ferenc-középiskola érettségiző diákja, Szabó Vilmos csak Győrben tudja elképzelni a jövőjét.

– A Széchenyi-egyetemet szimpatikusnak találom, műszaki informatikára adom be a jelentkezésemet. Azonban szeretném elvégezni az ötöd-hatodévet a középiskolámban.

Varga Veronika, a soproni Szent Orsolya-gimnázium végzős tanulója is a Széchenyi István Egyetemre adja be jelentkezési lapját.
– A nyolc órai előadást érdekesnek és részletesnek találtam. A legjobban az tetszett, hogy az iskola hallgatói mutatták be a különböző karokat. A közgazdász- és a jogi pálya érdekel, mivel pénzügyi menedzserként képzelem el a jövőmet. Ez a nyílt nap még jobban megerősített abban, hogy itt folytassam a tanulmányaimat.

Molnár Alexandra baráti társasággal Sopronból érkezett a folyók városába.

– Ez az első nyílt nap, amin részt vettem, de a héten még megyünk Budapestre, a Corvinus Egyetemre és a gazdasági főiskolára. A jelentkezési lapon a Széchenyit is megjelölöm, de nem elsőnek. Az új pontszámítási rendszerrel nem vagyok teljesen tisztában, számos kérdésre a felvételi tájékoztató sem ad választ. Ilyen például a nyelvvizsgáért kapható pontok és a nyelvi emelt szintű érettségi.
Szalai Kornél Halásziból utazott a megyeszékhelyre, aki elmondta, hogy nem választana más egyetemet, csak a győrit.

– Az egyetemről csak pozitívat meséltek a barátaim. Ám elsősorban azért jelölöm meg, mert közel van a szülőfalumhoz. A gépész-, villamossági mérnöki szakon szeretnék tovább tanulni, de nem vagyok biztos abban, hogy felvesznek.

Támogatás a legjobbaknak

Winkler Csaba titkárságvezető hozzátette, hogy az Universitas – Győr Alapítvány idén is meghirdeti a „Jelentkezési motiváció" programját. A tíz legmagasabb pontszámmal bejutó hallgató 50–50 ezer forint kezdési támogatásban, a tíz legtávolabb lakó diák az első tanulmányi évben havi ötezer forint utazási hozzájárulásban részesül.
Megtudtuk azt is, hogy aki az egyetemre felvételt nyer, beiratkozik és elkezdi tanulmányait, sorsoláson vehet részt. A díj idén is három laptop lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József, a mozgásművész

Győr - Itt a bálok ideje, itt a tánc ideje. Itt van József is. József, aki aktuális, közvetlen,… Tovább olvasom