Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Valahol Európában musical a Benedek-karon

Különleges színházi élmény részesei lehetnek azok a hallgatók és érdeklődők, akik ellátogatnak november 24-én, kedden 17 órakor a Benedek Elek Pedagógiai Karra.

Az intézmény tetőtéri előadótermében az ország több nagyvárosában, sőt, határainkon túl is ismert Komisz – Komédiás Integrált Színház adja elő a Valahol Európában című musicalt. A fogyatékos és ép színészeket egyaránt foglalkoztató társulat nem titkolt célja a másság elfogadtatása a színház világának segítségével. Az épek és a fogyatékosok között tátongó szakadékot pedig minden egyes előadásuk alkalmával egyre csak halványítják: remekül megformált karakterekkel, és az akarással, hogy valami nagyon szépet és maradandót írjanak az emberek lelkébe. Az előadás első húsz perce elég ahhoz, hogy eltűnjenek a sérült és ép színészek közötti különbségek. Onnantól a közönség már nem arra figyel, hogy ki az, aki egy kicsit bicegve jár vagy nehezebben formálja a szavakat, a huszadik perctől az őszinte játék ragadja magával a nézőt.


A Benedek-karon tanuló szociálpedagógus-hallgatók tanulmányainak egyik jelentős területe a fogyatékossággal küzdő emberek segítése. De a fogyatékosság megítélésben, elfogadásában nem csupán számukra jelent sokat, ha nemcsak intézményi körülmények között találkoznak sérült embertársaikkal, hanem egy másfajta közegben, minőségben is. Ezért az ingyenes előadásra minden érdeklődőt szeretettel vár a Benedek Elek Pedagógiai Kar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri alkatrészek a kínai buszokba

Öt-hatezer buszt gyártanak évente magyar részvétellel a kínai Pacsouban 2010 szeptemberétől. Az… Tovább olvasom