Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Vakáció idején a rendőrség is fokozottan figyel a fiatalokra

Győr - Nem nőtt a gyermek- és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma Győrben a vakáció beköszöntével. Idén eddig egy gyermek-, 298 fiatalkorú követett el bűncselekményt.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes elmondta, a vakáció kezdetétől nem lett több gyermek- és fiatalkorú bűnelkövető a városban.

– A nyári szünet kezdete óta több a bejelentés, de azok inkább azért vannak, mert a gyerekek zajosabbak az utcán. Több eljárást azonban nem kezdeményeztünk a kérdéses korosztállyal szemben – magyarázta Szabó György.

Az alezredes elmondta, hogy idén az év elején volt sok, fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmény. Több fiatal verődött bandába, s garázdaságot, rablást követtek el. Közülük sokat vettek őrizetbe, többen kerültek előzetes letartóztatásba. Azóta visszaesett az érintett korosztályhoz köthető bűnesetek száma.

A győri közlekedésrendészeti osztály közlekedésbiztonsági tábort szervezett általános iskolásoknak Győrújbaráton. Fotó: Krizsán Csaba
A győri közlekedésrendészeti osztály közlekedésbiztonsági tábort szervezett általános iskolásoknak Győrújbaráton. Fotó: Krizsán Csaba

– Az idegenforgalmi idényben fokozottan ellenőrizzük a közterületeket, a külföldiek által látogatott helyeket, ilyenkor azokat is, ahol a gyermek- és fiatalkorúak is megjelennek. Bűnügyi portaszolgálatot szervezünk, annak keretében a játéktermeket, bevásárlóközpontokat s az ott tartózkodó, csellengő fiatalokat ellenőrizzük – tudtuk meg Szabó Györgytől, aki elmondta még:
– A bűnmegelőzésre külön programokat alakítottunk ki, s táborokat szerveztünk. Többek között a főkapitányság középiskolásoknak, kapitányságunk az általános iskolásoknak szervezett drogmegelőzési tábort, illetve a városi közlekedésrendészeti osztály közlekedésbiztonsági tábort.

A gyermekkorúak közül tavaly az első félévben 12 lány és 15 fiú, a fiatalkorúak közül 34 lány és 49 fiú vált sértetté. Idén a gyerekek közül 9 lányt és 16 fiút ért támadás, míg a fiatalkorúaknál 21 lányt és 22 fiút. Az elkövetők között tavaly 17 gyermekkorú, a fiatalkorúak között 23 lány és 153 fiú volt. Idén egy gyerek követett el bűncselekményt az első hat hónapban, míg 35 fiatal lány és 263 fiú. Ez utóbbiak többsége az év első két és fél hónapjában.

Olvasóink írták

  • 2. suellen 2009. július 19. 20:29
    „moderálva”
  • 1. bugriskin 2009. július 15. 14:07
    „Vajon agyőri Lepke utcai autó tulajdonok is örülnek a rendőri fokozott figyelemnek? Mi lenne, ha nem volna fokozott, akkor el is lopnák az autókat nem csak összekarcolnák? Vagy lehet,hogy ezeket is kamerán keresztül ücsörögve figyelik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WizzAir: pozsonyi fapadosok

Pozsony–Pér - WizzAir repülőgépek indulnak szeptembertől Pozsonyból. Pérre – vevő híján… Tovább olvasom