Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vadvirágok sztepptánca Győrszemerén

Az elmúlt hétvégén Győrszemerén oktatással egybekötött táncbemutatót tartott az Irish Feet Ír Sztepp Tánccsoport. Az együttes a helybeli Vadvirágok Mozgáscsoport meghívására érkezett Budapestről.
Az alaplépésektől: Az Irish Feet Ír Sztepp Tánccsoport tagjai örömmel avatták be a győrszemerei fiatalokat a tánc rejtelmeibe.
Michael Flatley éppen tíz évvel ezelőtt az Eurovíziós Dalfesztiválon varázsolta el a közönségét ír táncával – hatása világszerte megmutatkozott. Hazánkban már négy éve működik az első ír sztepptánccsoport, tagjai Paizs Tímea vezetésével szombaton látogattak Győrszemerére, hogy tudásukat és tapasztalataikat megosszák a „vadvirágokkal". – A nyári időszakban és a báli szezonban vannak leginkább fellépéseink – mesélte az Irish Feet vezetője. – Mégis mikor ezt a felkérést kaptuk, úgy éreztük, itt a helyünk, ha segíthetünk.

– Profik ebben a műfajban, s a jövőben mi is szeretnénk repertoárunkat ír tánccal gazdagítani, ezért hívtuk meg őket – vette át a szót Molnár Szilvia korábbi válogatott súlyemelő, a győrszemerei tánccsoport vezetője. – Mindig a minőségi munkát tartottam szem előtt ahhoz, hogy a nagyközönség elé léphessünk. Ez ma már az eredményeinkben is kezd megmutatkozni.

Áprilisban például Öttevényen a Harmónia Művészeti Iskola által rendezett versenyen megszereztük az értékes harmadik helyet. Pedig a táncot én is csak a gyerekekkel együtt kezdtem tanulni, egy évvel ezelőtt, mindenféle segítség nélkül, videofelvételek, könyvek alapján. Ma már a modern tánctól az operettbetétdalokig, a fitnesztánctól a mambón át a kacsatáncig vannak koreografált fellépéseink.

A győrszemerei tánccsoportot jelenleg tizenegyen alkotják, létszámuk azonban a közeljövőben gyarapodik. Eredményes szerepléseik nyomán megnőtt az érdeklődők száma, s már a megyeszékhelyről is vannak jelentkezők. A 12–13 éves gyerekek egyre lelkesebben tanulják az új tánclépéseket. Augusztusban Enesén és Felpécen találkozhatunk velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúkat keres a rendőrség

Nem adott elsőbbséget : Ismeretlen személy az NK 576CC osztrák forgalmi rendszámú, fehér… Tovább olvasom