Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Vadvirág-kupa: dobogós remények

Bábolna, Kőszeg, Mosonmagyar- óvár, Csorna, Pápa és természetesen a házigazda Győr legjobb lovasai gyűlnek össze holnap a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskolában, hogy összemérjék tudásukat a 14. Vadvirág-kupán.
A nemes versengés 10 órakor kezdődik, a szervezők félszáz startra és rengeteg kíváncsi nézőre számítanak. A szép környezet páratlan szórakozást ígér, a belépés díjtalan.

– A verseny a nevezők körét és hagyományait tekintve országosan egyedülálló – mondta a Kisalföldnek Vígh Attila versenytitkár, a házigazda iskola lovasszakoktatója. – Tíz évig rendeztük meg a Vadvirágot úgy, hogy magunk szereztünk szponzorokat. Négy éve aztán minden lehetőség megszűnt és döntenünk kellett, feladjuk-e. A város akkor állt mellénk, és most ismét az ő támogatásukkal hirdethettük meg Győr egyetlen lovasversenyét. Ezúttal a megyei lovasszövetség díjugrató szakága is támogatást adott.

Az első versenyszám a lovasszakmát tanulók tudáspróbája. A másodikban, amely Boleró, a 11 évvel ezelőtti istállótűzben elpusztult ló emlékét őrzi és a harmadikban, amelyben az iskola nagydíja vár a győztesre, középiskolások, egyetemisták és főiskolások állnak starthoz. A legyőzésre váró akadály, az eddigi rekord 165 centiméter. (A nevezéseket péntek délig fogadják a vigh1@t-online.hu e-mail címen.)

A házigazdákat e versenynapon nyolc starttal képviselik a diákok. A reményeket sem adják alább, a cél, hogy mindhárom számban dobogós helyen végezzenek. Erre minden esélyük megvan, hiszen sikeresen szerepeltek a korábbi években is. Szabóné Gazdag Andrea igazgató a Kisalföldnek elmondta: a lótartó és -tenyésztő, valamint az érettségire épülő lovastúravezető-képzésen csaknem félszázan tanulnak az iskolában. Lovakat szerető diákokból szerencsére sosem volt hiány.
Hol találkozhatunk a lovasokkal? A Veres-iskola Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasza számos meghívást kap, a közelmúltban például
Pápán a lovasmajálison vettek részt. A nagyközönség legközelebb
június 11-én a Kismegyeri Történelmi Lovas- és Hadijátékon csodálhatja meg őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berendezési tárgyakat és bicikliket kapott a győri gyermekvédelmi központ - Videó!

Egymillió forintos támogatást kapott a megyei gyermekvédelmi központ. A pénzből televíziót,… Tovább olvasom