Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Vádemelési javaslat a győri brutális emberölés ügyében

K. Richárdnak a bűncselekményért akár 15 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A 28 éves hajléktalan idén január 12-én brutális kegyetlenséggel, 29 késszúrással végzett 61 éves áldozatával a férfi Győr-szabadhegyi lakásában. A gyilkosság felfedezését követő 18 órán belül a rendőrség elfogta a gyanúsítottat.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Győr-Szabadhegyen, 2013. január 16-án társasházi lakásában hozzátartója holtan talált rá a 61 éves férfira, akit négy nappal korábban, 29 késszúrással öltek meg. A forró nyomos üldözés eredményeként a rendőrök 2013. január 17-én délután azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

K. Richárd kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban a nála megtalált bizonyítékok hatására megtört és részletes beismerő vallomást tett.

A rendőröknek elmondta, hogy egy héttel korábban ismerkedett meg áldozatával egy győri kiskocsmában. Segítségét ajánlotta fel neki, mikor áldozata nem tudott bejutni otthonába. Borozgattak, beszélgettek, melynek során vita alakult ki közöttük. A veszekedés dulakodásig fajult, melynek során a 28 éves férfi egy konyhakéssel, mintegy harminc késszúrással végzett a nyugdíjas férfival.

Ezt követően a gyanúsított telefont, bankkártyát, televíziót és bélyegalbumokat vett magához áldozata lakásából, majd azokat egy, akkori lakóhelyéül szolgáló tízemeletes lépcsőház átkötő folyosójára vitte. Az értékek közül csupán a tévét sikerült másnap értékesítenie.

Az ügyet emberölés és kifosztás megalapozott gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban vádemelési javaslattal küldi meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. K. Richárdnak a bűncselekményért akár 15 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Olvasóink írták

 • 10. ATX 2013. május 07. 11:40
  „9: "az én adómból " Mennyi is az adód? Abból mennyi jut a börtönökre? 10 Ft? 100Ft? A supermarket parkolójában kéregető hajléktalannak oda szoktad adni a kocsit 100 Ft-ért? Lottózni szoktál? Amúgy a BV szintén értünk van, nem csak a rendőrség és a tűzoltóság. Képzeld el, ha nem lennének börtönök és az összes köztörvényest kiengednék az utcára. Akkor már inkább az adóm 10 vagy 100 forintja...”
 • 9. horkri11 2013. május 06. 17:45
  „ATX,
  azért a tűzoltóság, katonaság, rendőrség a mi javunkat védik, értünk vannak!

  Börtönöknek önellátónak kéne lenniük.. föld van, burgonya van.. kertészkedjenek..
  ássanak kutat stb.. ha ez nem megy, tőlem éhen is dögölhetnek a gyilkosok, de az én adómból ne tévézzenek, egyenek, konditerembe járnak, stb..

  Ma a kórházból jöttem ahol a wc-ben már szappan sincs, kéztörlőről nem is beszélve..
  Milyen világ ez? Gyilkosokat eltartjuk, kórházakra meg nincs pénz..????
  Normális ez?

  Börtönőröket is nyugodtan eltarthatja a bent raboskodó társadalom.. dolgozzanak életük végéig..”
 • 8. ATX 2013. május 06. 16:30
  „7: "= 15 év fűtés és kaja." Oké. Sokan hozzák fel ezt a börtönrendszer ellenérveként. Viszont: ez a világon mindenütt így van, az egy-két magánbörtönt leszámítva. A büntetésvégrehajtás - mint olyan - mindenhol nonprofit szervezet, éppen olyan, mint a rendőrség, a tűzoltóság, a katonaság. Persze lehet mondani, hogy az adófizetők pénzéből, ami így is van, de ilyen alapon szüntessenek meg minden fegyveres (és fegyvertelen) testületet, mert az "én pénzemből ugyan ne fizessék a bűnözők bezárását!" Ha jobban belegondolunk ez egy oltári nagy maflaság! Aki már tapasztalta a börtönéletet, az gondolom tudna róla mesélni, hogy az nem csak fűtésből és kajából áll! Próbálja ki valaki, hogy mondjuk 15 évig nem mozdul ki a lakásából! Nem beszélve róla, hogy számtalan embernek szűnne meg a munkája. (Börtönőrök és egyéb BV-dolgozók.) Szóval érdemes az érem másik oldalára is átnézni!”
 • 7. kuopio 2013. május 06. 15:40
  „= 15 év fűtés és kaja.”
 • 6. ATX 2013. május 06. 15:05
  „"akár 15 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható. " Bezzeg, ha B. Katának hívták volna az áldozatát, akkor tényleges életfogytot kapna!!!”
 • 5. traktoros 2013. május 06. 12:45
  „Szemet szemért, fogat fogért ugye.”
 • 4. Dr.Lang 2013. május 06. 12:25
  „Rablogyilkossagert "akar" 15 ev? Hurra, ez aztan a jogallam.
  Jobb helyeken felhuzzak az elso fara az ilyen <moderálva>.”
 • 3. traktoros 2013. május 06. 12:19
  „Nagyon kevés mert szerintem brutálisan végzett az áldozattal,életfogytig tartó büntetést érdemelne.”
 • 2. babington 2013. május 06. 09:40
  „A jog meg az igazság köszönőviszonyban sincs nálunk”
 • 1. egymásikolvasó 2013. május 06. 09:24
  „Kevés. Egyébként utálom az "akár" szót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyel a NAV az albérletekre, de nincsenek célkeresztben a főbérlők

A lakás kiadása után nem ritkán a szomszédok vagy az albérlők jelentik be az adózás elmulasztását. Az ellenőrzésekről konkrét megyei számok azonban nincsenek. Tovább olvasom