Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Vádat emelt a győri ügyészség Nagy Ottó László ellen

Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt vádat emelt a Győri Városi Ügyészség Nagy Ottó László, a több mint egy tucat oktatási intézményt csődbe vivő Vocational Academy Alapítvány létrehozója ellen.
– Úgy kapta meg az engedélyt óvodák és iskolák működtetésére az alapítvány, hogy költségvetésében valótlan számokat adott meg arról, a szervezet mekkora állami támogatásra jogosult – mondta a Magyar Nemzetnek Árvay Péter tanár.

A pedagógus feljelentése nyomán emelt vádat a győri ügyészség.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Tabornok 2010. augusztus 25. 20:45
  „"igazszó 2010.08.23. 18:59
  Segítség, és a pénz hol van????" SEHOL! Ej ráérünk arra még!
  Aki nem hiszi járjon utána! Magyarországon(Abszurdiában) a legmagassabb az állami korrupció. Tehát az államaparátus lopja a legtöbbet. Mondjam még? Úgy gondolom felesleges, mert ez mindent megmagyaráz.”
 • 47. igazszó 2010. augusztus 23. 18:59
  „AZ EGÉSZ ÉPÜLETBEN EGYETLEN WC ÜZEMELT! Törött, 3 lábú székeken ültek még a dolgozók is a recepción, és soha semmire nem volt pénz! Angliába kiszervezett utakra, gyermefelügyeletre a kiutazók által befizetett pénzek "elkallódása" ott derült ki, amikor már kint volt az illető, hogy oda senki be sem fizette! Pénz nélkül telefonálgatatott segítséget kérni, hogy tegyenek már valamit, hol van a pénze!

  Képesítéssel rendelkező, végzett Európai Úniós pályazatírókat vett át igazgató úr pályázatírói tanfolyamára, mert elnyert pályázatot, és nevekre volt szüksége, és otthon a saját számítógépükön dolgozhattak jobb esetben, irhattak pályázatot az iskolának, amiből soha pénzt nemláttak, mégegy végzettségei igazolást ezekután nemkaptak- kik kapták meg?- közben tanfolyamra járóknak írták be több hónapon keresztül! Ez nagy segítség ám,
  és erről bizony kellett tudniuk győri önkormányxzatnak is, és a vezetőségnek is! Segítség, és a pénz hol van????”
 • 46. gyurgyalag 2010. augusztus 23. 17:59
  „Volt szerencsém látni a Voki épületét belülről. Pedagógus szemmel nézve, akkor sem értettem, hogyan kapott pl. a Tűzoltóságtól engedélyt ???? kb4- 5 méteres belmagasságú -volt műhelyekből átalakított termekben ülnek a gyerekek. Ablak, az fent a magasban, természetes fény gyakorlatilag minimális a termekben, tűz esetén a rémesen szűk folyosón tudnak csak menekülni... én biztosan nem íratnám a gyerekemet ebbe az intézménybe!!!”
 • 45. igazszó 2010. augusztus 23. 11:55
  „Mennyire igaz, és milyen nagy segítségek történnek a város vezetőitől! Nagyon "érdek"..es összefogás, és meddig mehet még?!

  40. Julianusz gyakorlati véleménye is ezt bizonyítja, és még sok- sok érintettét!

  2010.08.22. 20:43

  Az önkormányzati cégek, és a Családsegítő győri központ projektjeit, pénzfelhasználását, célcsopotjait is ideje lenne tüzetesen, és hozzáértőnek ellenőrizni! A szálak összefutnak! Győr város Önkormányzatának ezekről is tudniuk kell...hacsak valami érdekeltség......?

  " 40. Julianusz 2010.08.22. 20:43

  Szerintem ez a feljelentés, amit egy tanár tett, nem a szülökről, nem a gyerek tanulmányi előmeneteléről szól, hanem a ki nem fizetett bérekről, a sok milliós elnyert pályázati pénzekről, pl tucatnyi tanfolyamra, amik elkezdődtek, megvolt az első, második előadás, a harmadik elmaradt, egy hét múlva meg lett tartva, a negyedik elmaradt, egy hét múlva új időpont, de az is elmaradt, aztán soha több!!! 4-5 hónap múlva kb fele társaságnak kijött postán a tanúsítvány. Ennek részese voltam meg a családsegítőből jónéhányat kötelezően beiskoláztak rá, hogy meglegyen a létszám. A harmadik tanfolyam, ápolási tanfolyam: a családsegítőből olyan ember, aki 2szer szigorlatozott (2diploma megszerzése közben) anatómiából, 8 általánost végzettek közé kötelezően iskoláztak be, hogy meglegyen a létszám. Valanint a parkgondozó tanfolyamon, ljogosítvány megszerzési lehetőséget ígérve, vonták a fizuból a költségeket. Se vizsga se jogosítvány nem lett az érintetteknek. De hol reklamálhatott egy kis ember,..." Tovább

  Hát ez is itt akkor mi...csodaaaaaa ????

  http://oktatas.origo.hu/20090622/iskolamentes_vagy_alapitvanyi_amokfutas”
 • 44. Finta_Violetta 2010. augusztus 22. 23:06
  „Kedves hozzá(m)szólók, a magam részéről mindent elmondtam. :-)

  Szeretném, ha békén hagynák a Vocational Academy iskolát.

  A konspirációs elméletekkel foglalkozni nincs időm.

  A cikk szerint vádemelés történt. Attól pedig jóval arrább van az ítélet...
  Ítélet előtt minden hasonló hozzászólás csak fantáziajáték.”
 • 43. Jonas 2010. augusztus 22. 22:14
  „Kedves Violetta Finta!
  Az említett személy bizonyítottan bűnös. A legszebb érv emellett pontosan az a tény, hogy Ön nyugalomra áhítozik. Mit gondol ki volt az, aki megbontotta a békét és a nyugalmat?
  Jog, jogszabály, bűnösség, bíróság, igazság?
  Magyarországon még a mosonmagyaróvári sortűz felelőse sem lett felakasztva, tán a jogi bűnössége sem lett kimondva, mégis mindenki tudja, hogy a Dudás egy tömeggyilkos.
  Ugyanígy nevezettről mindenki tudja, hogy miféle szerzet. Aki Őt védi, bizony hazudik!”
 • 42. pancser 2010. augusztus 22. 22:10
  „Mo.-on a cikk szerint, több tucat oktatási intézményt csődbe lehet vinni, mindezt büntetlenül. Eddig. Magyarázhat amit akar névvel vagy név nélkül akárki, mosdathatja főnökét, szépítheti a helyzetet, a több száz kisgyermek,volt az áldozat, de igen sok tanár is akinek a bérét szépen szólva elgazdálkodta a VA. A széhámosok jellemzője, hogy szépen beszélnek így tévesztenek meg. "Mint itt már írtam, a kollégáim eredményét legkorábban két év múlva láthatjuk. Mert az már tagadhatatlanul csak az ő munkájuk eredménye lesz".
  Tisztelt olvasó hát nem ravaszak, majd csak két év múlva lehet számon kérni a munkát? Nem, addigra már az elkövetőket cella kell hogy várja, de nem a "mezítlábas" kiszolgáltatott pedagógusokat.”
 • 41. Finta_Violetta 2010. augusztus 22. 21:41
  „Tisztelt Ojcabojca!

  Nem szándékoztam csupán a régiekre hárítani a felelősséget. Azt írtam, hogy a most mért adatok egy olyan tanulócsoport eredményeit mutatják, akik egy nehéz időszakon mentek át.

  Mint itt már írtam, a kollégáim eredményét legkorábban két év múlva láthatjuk. Mert az már tagadhatatlanul csak az ő munkájuk eredménye lesz.

  (Abban egyetértünk, hogy a tudományosan összeállított kompetenciamérés adataiból messzemenő következtetéseket levonni nem ajánlatos.)

  Én nem kívánok senkinek semmi rosszat, ehelyett azt, hogy jusson már nyugvópontra ez az egész dolog.”
 • 40. Julianusz 2010. augusztus 22. 20:43
  „Szerintem ez a feljelentés, amit egy tanár tett, nem a szülökről, nem a gyerek tanulmányi előmeneteléről szól, hanem a ki nem fizetett bérekről, a sok milliós elnyert pályázati pénzekről, pl tucatnyi tanfolyamra, amik elkezdődtek, megvolt az első, második előadás, a harmadik elmaradt, egy hét múlva meg lett tartva, a negyedik elmaradt, egy hét múlva új időpont, de az is elmaradt, aztán soha több!!! 4-5 hónap múlva kb fele társaságnak kijött postán a tanúsítvány. Ennek részese voltam meg a családsegítőből jónéhányat kötelezően beiskoláztak rá, hogy meglegyen a létszám. A harmadik tanfolyam, ápolási tanfolyam: a családsegítőből olyan ember, aki 2szer szigorlatozott (2diploma megszerzése közben) anatómiából, 8 általánost végzettek közé kötelezően iskoláztak be, hogy meglegyen a létszám. Valanint a parkgondozó tanfolyamon, ljogosítvány megszerzési lehetőséget ígérve, vonták a fizuból a költségeket. Se vizsga se jogosítvány nem lett az érintetteknek. De hol reklamálhatott egy kis ember, mikor minden szál összefutott??? Mindenki érdekelt volt ..”
 • 39. ojcabojca 2010. augusztus 22. 20:32
  „Tisztelt Finta Violetta!

  Kérem, ne álljon be a visszafele mutogatók sorába. Kollégák vagyunk. Ön is tudja, hogy ebben a szakmában számos kudarc és szerencsére számtalan siker ér bennünket. Önnek és nekem is a gyermek a legfontosabb az iskolában. Őrizzük a gyerekek ezer kis kacatját, rajzát, feljegyzését ,,maga a legjobb tanár", ,,ez volt a legjobb kirándulás", ,,maga volt a legjobb osztályfőnök". -ettől szép. Ettől volt szép a kunszigeten töltött 17 év is. Egy csendes zsákfaluból az utolsó osztályom fele diplomás, másik fele elismert, szorgalmas, világlátott polgár. Ma is megismernek. Ez, ami számít.

  Ne álljon be a visszafele mutogatók sorába, mert bár hangosak, ma engem szidnak, holnap Önt. (Könnyebb rágalmazással hárítani a szülői felelősséget, hogy nem szűrték ki a részképesség zavart, mint beismerni, hogy igaza volt a tanító néninek, vissza kellett volna a gyereket járatni logopédiára...)

  Ne álljon be a visszafele mutogatók sorába a kompetenciamérések magyarázatával sem. Egy ilyen kis minta esetén a mérések amúgy sem relevánsak. Volt év, amikor matematikából a városi átlagot is vertük és egy sokkal jobb képességű osztállyal (felvételi és kirándulás után) csak a falusi átlagot értük el. Az utolsó, alsósokra vonatkozó eredményünket a Kisalföld lehozta - akkor már nem kunszigeti tanárként - büszkén olvastam.

  Most Önökön a sor. Az önkormányzattól végre minden támogatást megkapnak - hála a dac- és védszövetségnek. Jó tanárok. Hiszem, hogy kellő szigorral, következetességgel eredményesek lesznek. Ha esetleg valakinek a zsebében ki is nyílik a bicska ettől: mi már bizonyítottunk.

  Amúgy hosszú átmenet nem volt. Egy hét önkormányzati nyomás után az orrunk elé dugták a megalázó szerződéstervezetet. És már jött is a rágalomhadjárat, az emeletes busz, a sajtó offenzíva.

  Önöknek eredményes munkát, NOL-nak kényelmes cellát, magamnak pedig a visszafelé mutogatás végét kívánom.”
 • 38. Finta_Violetta 2010. augusztus 22. 17:21
  „Kunszigeten 21 fővel indul 1. osztály.

  Győrben tavaly nem indult, de novemberben jött az első jelentkező, januárban a következő kettő, akik miatt tanév közben mégis indítottunk első osztályt. (Novembertől januárig a kisfiú egyéni tanrend szerint tanult.)

  Szeptemberben megint elindulunk Győrben is (ismét három fővel), mert az a tapasztalat, hogy sokan tanév közben döbbennek rá, hogy nem a gyermeküknek legalkalmasabb iskolát választották, ezért minket keresnek.

  Augusztus 31-én pótbeíratást tartunk mind az általános, mind a középiskolában, ezért elképzelhető, hogy ezek az adatok még változnak.

  Kedves utóbbi hozzászólók! A bíróság még semmiféle értelemben nem hozott döntést, ezért minden bűnösségre vonatkozó kijelentés alaptalan.
  Másrészt, a cikkben szó sincs ilyen jellegű vádakról.

  Az iskola 1999-ben jött létre, az első Orbán-kormány idején. Azt hiszem, ezzel le is zárhatjuk a politikai háttér boncolgatását.

  Ami a környező falvak diákjainak minősítését illeti, javasolnám, hogy gondoljanak arra, hogy gyerekekről beszélnek. (Gyaníthatóan nem informálódtak kellően a kunszigeti iskola összetételét illetően.)

  Kedves Jonas, én itt a saját nevemen, a tanítványaim szüleinek szeme láttára írok. Ők nagyon jól tudják, hogy az állításaim helytállóak... vagyis: nem hazudok.
  Ellenben Ön már a hozzászólás megírása után, tíz percen belül kénytelen volt módosítani állítását (mármint hogy Kunszigeten nem indul első osztály), ebből következtethetően Önnek súgnak, nem a saját tapasztalatait írja le.
  Megköszönném, ha tiszteletben tartaná személyiségi jogaimat, és nem rágalmazna.”
 • 37. pancser 2010. augusztus 22. 16:38
  „Felesleges a szerecsenmosdatás, minden a VA által üzemeltetett iskolát vissza kell jutttani az állami oktatási rendszerbe. A dolog haszonélvezői meg, majd a bíróság dönt. Irogathatnak ide virágocskák, galambocskák a lényeg, véget kell vetni a VA garázdálkodásásnak. Pont.”
 • 36. Jonas 2010. augusztus 22. 16:27
  „Pontosítok: Információim szerint Győrben nem indul első osztály. Kunszigeten nagyon sokan kezdik meg a tanulmányaikat.”
 • 35. Jonas 2010. augusztus 22. 16:17
  „Kedves Violetta!
  Az, hogy Nagy Ottó László regnálhatott és ennyi gazemberséget elkövethetett az volt politikai indíttatású. Egyértelműen a Szadesz és a Maszop nemzetellenes politikájának köszönhető. Az oktatás szétverése volt a cél. Magyar Bálint és Hiller István nagy támogatója volt Nagyon Nagy Úrnak, mint a terv egyik jeles végrehajtójának!
  Jogállamban annak a feléért élethosszig tartó börtönbüntetést kap valaki, amit Nagy Ottó László elkövetett.
  Az, hogy Kunszigeten még regnál a környező falvak fogyatékosaival integrált oktatás kizárólag annak köszönhető, hogy a tanárok, akik jelentős részt a falu szülöttei otthagyták ezt a messziről is bűzlő hazug alapítványi iskolát. A képviselőtestület emiatt fizet mindent és takargatja a szennyest. Győrben azért nem találnak ám annyi könnyen becsapható embert, mint falun. Ott van más iskola is, nem csak ez a szélhámia kampánia! Információim szerint általános iskolában nem is indul első osztály!
  Kunszigeten is jó lenne egy kis nemzeti fordulat, túl sok a még az egykori elvtárs!
  Molnár Melinda főigazgató asszony és a Havasréti Béláné igazgató asszony rég elhagyta már a Vokit, jobban tenné Ön is, ha keresne egy normális iskolát, ahol kevesebbet kellene hazudni. (El kell ismernem, hogy ebbéli képességei elismerésre méltóak!)”
 • 34. Pen 2010. augusztus 22. 16:01
  „Azért érdekes,hogy a 2007-2008-as tanévben a "renitens tanárok"által tanított diák kettes átlagot ért el
  az új "rendszerben" pedig négyes-ötös tanuló.Akkor mit várunk?Miért csodálkoznak,hogy a kompetencia mérésen kritikán aluli eredmények születtek.Én még emlékszem arra amikor egy "városi" közepes tanuló lepipálta a "falusi"kitűnő tanulót.A könnyen szerzett jó jegyek mögött nincs megfelelő tudás ami alapja a felméréseknek.Így az iskola saját diákjait csapja be és amikor középiskolát választ akkor éri,érheti igazán nagy pofon,hogy a vokis 5-ös diák tudása valójában mennyit ér a piacon.
  Sajnos vannak olyan szülők akik nem tudnak vagy nem akarnak a valósággal szembesülni.Az Ő hiúságuknak persze jól esik,hogy bezzeg most milyen jó tanuló "lett" a gyerekük,de később jöhet a fekete leves.
  Akkor vajon mit mondanak?”
 • 33. Finta_Violetta 2010. augusztus 22. 14:06
  „#31 Az utolsó mondatra nem is reagáltam... (Azt hiszem, első látásra értelmezhetetlennek tartottam...)

  Arra gondol, kedves Rózsa, hogy a Vocational Academy ellen folyó sajtóhadjárat nem kimondottan anyagi, hanem inkább politikai indíttatású?...”
 • 32. Finta_Violetta 2010. augusztus 22. 13:21
  „Kedves Rózsa, én azt írtam, hogy a vokis tanárok munkája akkor lesz mérhető a kompetenciaméréssel, ha azokat az osztályokat vizsgálják, amelyikeket már ők indítottak.
  Az pedig még két év.

  Minden iskolát megviselne, ha a húzóerők egyik évről a másikra elhagynák az osztályokat.
  Gondolom, a jó tanulókat vitték magukkal a régi kunszigeti tanárok a Gárdonyiba.
  Tévednék?”
 • 31. rózsa36 2010. augusztus 22. 08:00
  „Tetszik tudni, kedves Violetta, hogy egy átmenetnek kárvallottjai vagy győztesei leszünk, az alapvetően attól függ ám, hogy hova megyünk át...

  Tetszik gondolni, hogy bármilyen hátrányt szenvedtek azok a volt kunszigeti diákok, akik a legkülönbözőbb évfolyamokról menekültek Önök elől pl. a Gárdonyiba vagy akármelyik győri iskolába?

  Tetszik érezni némi égést az orcán a 27. hsz.-a utolsó mondata miatt? Három év sikere-sikertelensége a felső tagozaton nem az önök munkája?

  Tetszik látni a különbséget a kunszigeten kiadott bizonyítványok értéke és a kompetenciamérések eredményei között?

  Tetszik bízni abban, hogy a jobboldali-keresztény kurzus az Önök "iskoláját" nem söpri el?”
 • 30. Finta_Violetta 2010. augusztus 21. 23:44
  „#23

  Iskolánk honlapján teljeskörű tájékoztatást kap mindenki a befizetendő költségtérítésről.
  http://www.vocational.hu/fileadmin/Alapdokumentumaink/aTAJEKOZTATO_VA_mukoedeserol_Gyor_honlapra_2009.pdf

  Az a szülő, aki ebbe az iskolába íratta gyermekét, tájékoztatást kapott erről, sőt, minden tanév elején nyilatkozhat, hogy miképpen fizeti a költségtérítést.

  Mint tudjuk, minden oktatási intézmény kap az államtól tanulónként egy bizonyos összeget. (Állami normatívát, csúnyábban mondva: fejkvótát.)
  Ez sehol nem elég az intézmény finanszírozásához, ezt egészíti ki az önkormányzatoktól kapott összeg.
  Alapítványi iskoláknak ez nem jár, ezt az összeget a fenntartó alapítványnak kell kigazdálkodnia az (érkező vagy nem érkező) adományokból.

  A mi költségtérítésünk, ha leosztjuk az adott angol, illetve második idegen nyelvi órákra (választható a spanyol vagy a német), akkor óránként kb. 600 forint.
  (Természetesen nem az órákért fizetnek a szülők, de a nyelvi órák azok, amiket pluszban kapnak tőlünk, ahhoz képest, amit az önkormányzati iskolától kapnának.)
  A törvény szerint az órák legalább 35%-át adjuk angol nyelven, ezen kívül, felső tagozatban plusz egy nyelvet tanulnak a gyerekek.

  Gondolom, érthető a szülői elégedettség, ha a gyermekek 5-10-fős osztályokba járnak.

  Ami meg a Voki "pénzéhségét" illeti,... az elmaradt befizetések miatt leveleket küldünk a szülőknek. (Le sem írom, pillanatnyilag mennyi elmaradást kellene behajtanunk.)
  Ha valamiért, hát ezért elégedetlenek a rendesen fizető szülők, hogy miért nem vagyunk határozottabbak a nem fizetőkkel szemben...
  Csak egy példát hozok:
  Egyik tanítványunk szülei azért nem fizettek fél évig, mert elégedetlenek voltak az angoltanár munkájával.
  Ennek ellenére, a tanuló benn ült az órákon, nem vitték el másik iskolába, részt vett a vizsgára való felkészítésen, részt vett az iskolai záróvizsgán, valamint igénybe vette a második idegennyelvi órákat is.

  Eközben a tanulóink közül négyen a Rigó utcában (Budapesten) kiváló eredményt értek el a junior nyelvvizsgán, és további négynek lett volna esélye a sikeree, ha hajlandó elmenni. (Mindez 15 tanulóból - ez volt az előző évben a nagy létszámú osztály! - nem kis eredmény.)
  A nyelvvizsgán a negyedikeseinken kívül még solymári 8. osztályosok vettek részt.

  Szóval, van rá okunk, hogy küzdjünk ezért az iskoláért.”
 • 29. igazszó 2010. augusztus 21. 22:52
  „Csak Nagy László ellen, hisz az önkormányzat, és annak vezetői is jól tudták, és hagyták több mint egy évtizede tartó sorozatos manipulálásait. Szt is meg kell nézni, kinek milyen nyelvvizsga bizonyítványa van a beosztásához, ld. Munkaügyi központ....fejét! Partner volt a város vezetése is!!!!!!! Hágy esetben írt az újság erről az ügyről, hány ember munkaszerződésével manipuláltak, visszatartották fizetését, ki sem fizették! EZEKRŐL A VEZETŐ személyekről hány panasz volt, amivel senki nem foglalkozott, meglátni, megérteni sem akarták miről van szó, akkor miről beszélnek???? A bűnpűrtolókat is tessék vallatni!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néptáncos szaktábor Győrújbaráton

Néptáncos szaktábor a győrújbaráti gyermektáborban aug. 16-21-ig. Tovább olvasom