Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Vadásztragédia után

Győrzámolyon szinte percek alatt elterjedt a híre, hogy falubeli az áldozata annak a halálos balesetnek, amely pénteken Vámosszabadi közelében egy napraforgótáblában történt. A hivatásos vadász tragédiájáról, a miatta érzett gyászról özvegye nem akar beszélni.
Fejlövés ért vadászat közben egy harminchárom éves győrzámolyi férfit. A 14-es főút mellett történtekről augusztus 23-i, szombati számunkban Halálos vadászbaleset Vámosszabadinál címmel adtunk hírt. Az ügyet a megyei rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt még mindig vizsgálja. A tragikusan végződött eset körülményeinek kiderítés miatt a nyomozásba pszichológust, orvos és fegyverszakértőt is bevont.

Az egyetlen szemtanúnak a helyszínen meghalt áldozat hároméves gyermeke számít, akit a vadőr péntek délután magával vitt a napraforgótáblába. A győrzámolyiak, akiket természetesen megrázott az eset, főleg ezt furcsállják. A falubelieket kérdezve kiderült: egymás közt a napokban gyakran beszélgettek a történtek feltételezett körülményeiről, hiszen egy faluban szinte semmi nem maradhat titokban. Az együttérzés hangján szóltak az özvegyről és a félárván maradt gyermekről, testvéreiről. A településen egyébként ritkán megforduló forgatócsoportokat is többen észrevették.

Tudják, hogy többen akartak a gyászoló asszonytól nyilatkozatot kérni. Ám ő tegnap nekünk sem akart az esetről, következményeiről beszélni. Ahhoz viszont nem kellenek szavak, hogy átérezzük, a kétcsövű sörétes puska egyetlen lövése teljesen átrendezte családja életét, mindennapjait.
A lapunkban megjelenteket a Dunaközi Vadásztársaság elnöke, Steczina Sándor azzal egészítette ki, hogy az áldozat a társaság alkalmazottja volt mint hivatásos vadász, és péntekre egyéni gerlevadászatra jelentkezett be.

A vadásztársaság a történtek óta már tanácskozott és az elhunyt családjának támogatásáról döntött. Dr. Porubszky János három évtizeden át dolgozott a megyei vadászkamaránál titkárként, de csak kettő olyan vadászbalesetre emlékszik, ami a Kisalföldön történt és halállal végződött. Az egyik az úgynevezett szobalapi baleset, melynek során több mint negyven éve a Vitnyéd környéki erdőben egy vadász árokátugrás közben lőtte meg magát. A másik is már mintegy húsz éve esett meg. Németek vadásztatása során az egyik vendég meglőtte a másikat Mosonmagyaróvár térségében. Egyéni vadászatnál nincs szabály a kísérőre vonatkozóan, viszont társas vadászatoknál, ha nagyvadakra lőnek, akkor tizenhat, ha kisvadakra, akkor tizennégy év az alsó korhatár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett önkormányzat

Augusztus 20. alkalmából a győri önkormányzat, illetve munkatársai több rangos országos elismerésben… Tovább olvasom