Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

V. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál- és kiállításmegnyitó

Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely kiállításának színhelyén nyílt meg a VIII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál RNDr. Duray Miklós fővédnöksége alatt.
A 28 tagot számláló fotóművészeti mesterműhely, amely számos határon túli taggal rendelkezik: Erdélyből, Vajdaságból, Felvidékről, Bukovinából küldött kiállítási anyaggal az Eltűnő kultúrák nyomában c. témát dolgozta fel. A meghívott vendégeket Takács Zsolt, a Harmónia Művészeti Központ főigazgatója köszöntötte és Szabó Béla EFIAP fotóművész, Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely létrehozója méltatta a kiállítók érdemeit. Az erdélyi Fazakas Sándor gyökérszobrász munkái, Kovács Gábor muzsikus, Bóczán Béla hangszerkészítő mester és a Kőszegi Fivérek közös hangszerkiállítása egy kiállítótérben, az üvegteremben kaptak helyet, ahol nemcsak a különleges faragott mitológia figurák, de muzsikáló gyökérszobrok társaságában öt évezred hangszereinek gyűjteményes kiállítása látható.

Csallóközi Színes Ceruzák című kiállítás Dunaszerdahelyről érkezett, amely válogatás a Csallóközi Népművelési Központ óvodásoknak kiírt Nemzetközi Képzőművészeti Pályázat anyagából. Felvidéki, délvidéki, szlovák és német gyerekek rajzai mellett győrieket is felfedezhettek a megnyitó résztvevői. A gyermekrajzokban tükröződő világ olyan különleges, a munkák kidolgozottsága oly’ magas színvonalú, hogy mindenképpen különlegessége a fesztiválnak.

Kovászna megye falukutatásának fotódokumentációja hűen tárta a megnyitó résztvevői elé Erdővidék magyarlakta településeinek helyzetét. A megnyitó után Berecz András ének- és mesemondó kedélyes hangulatú, ízes történeteit és saját maga gyűjtötte népdalait hallgathatta a nagyérdemű közönség.

A megnyitón közreműködött a dunaszegi Rezeda Népzenei együttes és a győri Csángálló zenekar.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Károlyné foltvarró kiállítása

Megnyílt a győri József Attila Művelődési Ház kiállító termében Horváth Károlyné foltvarró – a… Tovább olvasom