Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Üzleti vitarendezés baseballütőkkel

Győr - Valószínűen tömegverekedést akadályozott meg a rendőrség az elmúlt szombaton Győrben, amikor egy állítólagos üzleti vita rendezésébe fogott 49 kigyúrt férfi az aznap nyitó diszkónál. Az időben érkező rendőrök szép számban gyűjtöttek be baseballütőket, gumibotokat, viperákat, s gáz riasztópisztolyt.
A győri Mészáros Lőrinc utcában lévő diszkóból érkezett segélykérő hívás a győri rendőrkapitányság ügyeletére este 9 óra körül. A tulajdonos elmondta, legalább 15 kigyúrt, állítólag viperákkal, baseball ütőkkel felfegyverkezett férfi ment be a szórakozóhelyre, mondván, ezentúl ők védik a diszkót.

A járőrök a helyszínre érve valóban azt tapasztalták, amit a bejelentő mondott, majd segítséget kértek. A rádióforgalmazás ideje alatt is folyamatosan kisebb, nagyobb csoportokban – gyalogosan és autóval is – érkeztek az „erős" emberek, úgy 50-en lehettek a végén. A rendőrök is megérkeztek több járművel, mintegy 30-an.

A helyszíni meghallgatáskor a felek pénzügyi elszámolási vitáról beszéltek. Egyikük azt állította, pénzzel szállt be a diszkó felújításába, így jogos, hogy az ő biztonsági cége védje a szórakozóhelyet. A tulaj viszont azt állította, volt szó a pénzügyi belépésről, de végül az nem valósult meg. A kigyúrt férfiak a rendőröknek azt állították, szórakozni érkeztek a diszkóhoz.

A járőrök összesen 49 embert igazoltattak. Az izmos társaság tagjai a Dunántúl minden területét képviselték, éppúgy volt közöttük győri, koroncói, esztergomi, orosházi, ácsi, komáromi, mint várpalotai, berhidai, s devecseri.

Az igazoltatás során a járőrök nem találtak az embereknél semmilyen, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, mert azokat feltehetően a rendőrség megérkezésekor eldobálták. Azonban a nem éppen tiszta szándékot bizonyítani látszik, hogy a diszkó előtti útról, valamint az épület másik oldalán a fal mellől a rendőrök számos baseball ütőt, letört fejsze nyelét, boxert, „Vedd le orral" feliratú hántolt fabotot, 60 centis gumírozott botot, ugyanilyen hosszú négyeres kábelt, s még egy gáz riasztópisztolyt is találtak.

A történtekről a győri kapitány, Horváth Csaba alezredes elmondta, egy bonyolult üzleti vita végére akartak így pontot tenni a résztvevők.

– Amikor a bejelentés érkezett az összes szolgálatban lévő rendőrt parancsnoki vezetéssel odavezényelte az ügyelet. Szerencsére időben érkeztek és sem fizikai, sem szóbeli összecsapás nem volt. Mindenkit meghallgattak, s megmotoztak a kollégák. Ezt követően felszólítottuk az érintetteket, hogy szüntessék meg az üzleti vita ilyen módon való lezárását – mondta el Horváth Csaba, majd hozzátette:

– Jelenleg annak megállapítása folyik, hogy milyen bűncselekmény, vagy szabálysértés valósulhatott meg szombaton este. Azt az igazgatásrendészet vizsgálja, hogy az ott jelenlévő vagyonvédelmi cégek képviselői és munkatársai milyen engedéllyel rendelkeztek. Visszaélés esetén akár a cég működési engedélyének visszavonását is kezdeményezzük, vagy úgynevezett felügyeleti bírságot szabunk ki.

Olvasóink írták

 • 4. Janóóó 2008. október 26. 12:51
  „Gyuszi bácsi miért nem írtad le, hogy a Silver discoról van szó???
  Meg hogy az a néhány bent lévő fiatal is jó ha 12-13 éves...”
 • 3. janóóó 2008. október 26. 12:49
  „Vagyonvédelmi cég??? Feketén alkalmazott kidobóember....”
 • 2. voodoo 2008. október 24. 22:11
  „Nyitni kell neki egy fórum témát!
  "A megye legjobb szórakozóhelye"
  Ahogy az éttermeket reklámozzák.”
 • 1. tricse 2008. október 24. 18:26
  „aznap nyitott a hely?

  király kis reklám itt a Kisalföldben ez a balhé,mindenki erről a helyről fog beszélni:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testüket árulják a főiskolások!

Tandíj, lakbér, a kényelmes élet utáni sóvárgás: mindez elég ahhoz, hogy egy fiatal lány áruba… Tovább olvasom