Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Üzleti alapon újul meg a Marcal-tó

Megújul Győrben a Marcal-tó, s megújult a vízterületet kezelő horgászegyesület vezetése is.

A hagyományokat megőrizve, de üzleti alapokon működik tovább a társaság, előtérben tartva az utánpótlás nevelését.

Látványos munka folyik Győrben, a Marcal-tavon, két ˝vízipók˝ markológép termeli ki az iszapot a be- és kifolyó zsilipek környékén. A vízterületet kezelő Nádorvárosi Horgász Egyesület új vezetősége komoly reményeket fűz a megújuláshoz.

– A koncepcióban nem történt változás, csak a módszerekben. Cél, hogy üzleti alapokon működjön az egyesület, ne csak a tagdíjbevételekből éljen. A változásokhoz jó alapot rakott le a korábbi vezetőség, arra építkezve működünk tovább. A gazdaságosság felé fordulás jegyében kisebb létszámú lett vezetés. A napi feladatok mellett a célok megvalósításáért fizetett ügyvezető felel – mondta elöljáróban Pintér András elnök.

„Vízipók
˝Vízipók˝ markoló termeli ki az iszapot a zsilipek környékén. Fotó: Bertleff András

Az egyesület vezetője tisztában van azzal, hogy megvannak a tevékenységi korlátaik, ezért a vendéghorgászatot, a horgászturizmust próbálják ˝eladni˝.

– Kiváló adottságokkal rendelkező egyesületként, egy nagyváros mellett a verseny- és vendéghorgászatból, gyermektáborok szervezéséből próbálunk pluszbevételekhez jutni. A mostani mederkotrás, partalakítás is jó háttér az elképzelések megvalósításához. Másrészt a víz minősége és a halak élettere miatt is jelentős a beruházás – mondta Pintér András.

Az egyesület, igazodva a város elképzeléseihez, parti sétálóövezetet, valamint a Kóvalter-zsilip felőli részen nemzetközi horgászversenypályát szeretne kialakítani. A tervek között szerepel egy sikeres versenycsapat létrehozása. A gyermekhorgászat erősítése érdekében idén is rendeznek horgásztábort, s napközis gyermektáborokat is szerveznek.

– A város vezetése eddig is segítette az egyesületet a víz állagmegóvásában. Az együttműködést tovább szeretnénk erősíteni, hiszen eltökélten szeretnénk csatlakozni az idegenforgalom fejlesztéséhez – mondta végül Pintér András.

Olvasóink írták

 • 2. Hunicum 2010. november 12. 20:54
  „Akkor is ott úszok tovább....”
 • 1. anuvuk 2010. április 20. 10:27
  „Üzleti alapon újul meg a Marcal-tó.
  Hosszútávon az egész Holt- Marcal (Rába) megújítására szükség lesz.
  - De van egy szépséghibálya a munkálatoknak, az a egybefüggő depózás a part menti nádasra !!!
  Az élővilág nem fog tudni megújulni, amennyiben a töklevél mellett, a nád is kilesz tépve tövestül, a part mentén, meg vastagon le lesz fedve.
  " Madárvédelem - Természetvédelem "”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhészek segíthetik a kaptárlopást

Elvittek húsz kaptárt, bennük a méhcsaládokkal egy győrújbaráti méhész telepéről. Tovább olvasom