Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Üzlethelyiség raktára gyulladt ki Téten

A pénteken este keletkezett tüzet a helyi önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották.
Tűz keletkezett egy téti üzlethelyiség raktárában péntek este. A helyi és a győrszemerei önkéntes tűzoltók értek ki elsőként a helyszínre, akik vízsugarakkal perceken belül eloltották a tüzet, csak az utómunkálatok végrehajtása és az épület átszellőztetése történt a győri hivatásos tűzoltókkal közösen.

Csupán július elsején vált önálló beavatkozásra jogosulttá az a két Győr-Moson-Sopron megyei önkéntes tűzoltó egyesület, melyek tagjai a mai napon sikerrel végrehajtották első tűzoltói beavatkozásukat.

A tűzvédelmi törvény az adott szakmai és technikai feltételek mellett lehetővé teszi az önkéntes tűzoltó egyesületek számára az önálló beavatkozást, tűzoltást, műszaki mentést. Győr-Moson-Sopron megyében elsőként a győrszemerei és téti, szaktevékenységet végző önkéntes tűzoltók feleltek meg az ehhez szükséges feltételeknek és kapták meg a lehetőséget az önálló, hivatásos tűzoltók jelenléte nélküli beavatkozásra 2015. július 1-től.

Felkészültségüket nemcsak az áprilisban sikeresen végrehajtott rendszerbe állító gyakorlat alkalmával, hanem a mai éles helyzetben is bizonyították. Egy téti üzlet raktárhelyiségében keletkezett tűz ma este, melyhez a győri hivatásos tűzoltókat, valamint rádión a téti önkéntes tűzoltó egyesületet is riasztotta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási központja. A tűzesetről a győrszemerei önkéntesek csupán sms-ben kaptak tájékoztatást, mégis azonnal a helyszínre vonultak.

Mindkét önkéntes tűzoltó egyesület a hivatásos egységek előtt érkezett a helyszínre és gyors, szakszerű beavatkozásukkal megakadályozták a tűz terjedését és el is oltották azt. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezésére már csak az utómunkálatok és az épület átszellőztetése maradt, melyet az önkéntesek és a hivatásos tűzoltók együtt végeztek el.

A két egyesület összesen nyolc településen vállalta, hogy azonnali beavatkozóként a helyszínre indul, így általuk mintegy nyolcezer emberhez ér oda hamarabb a tűzoltói segítség.

Létjogosultságukat, szakmai felkészültségüket a mai eset is igazolta. Önállóan beavatkozó egyesületeinkkel egy újabb fehér folt szűnt meg a megye tűzvédelmében, emberek ezreinek közbiztonságát növelve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan lelnek rá a vevők a belvárosi piacra Győrben

Főleg a szlovákokat hiányolják az árusok, ezért plakátra gyűjtenek. Tovább olvasom