Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Üzleteket zárt be a Csillagszóró

Több mint 500 ellenőrzést végeztek a karácsonyi vásárlás időszakában az APEH szakemberei régiónkban és minden tizedik esetben tártak fel súlyosabb hiányosságot.

Még mindig gyakran nem kapnak a vevők nyugtát vásárláskor.

Az APEH revizorai főként a nyugta-, számlaadási kötelezettség betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetének dokumentáltságát ellenőrizték a Csillagszóró akcióban, melynek összesítése nemrég készült el.

Régiónk 130 településén főként piacokon, bevásárlóközpontokban és alkalmi vásárokban jártak.

Megyénkben 93 esetben vizsgálták a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, 115 alkalommal a foglalkoztatás szabályosságát, 23 helyen az áru eredetét igazoló bizonylatokat. Nagyobb arányú szabálytalanságot a nyugtaadás elmaradása jelentett. A próbavásárlások csaknem 8 százalékában egyáltalán nem adtak semmilyen bizonylatot a vevőknek az eladók, a kereskedők, pedig tudhattak az akcióról. Portálunk is többször beszámolt arról, hogy revizorok figyelik ily módon, nem akarnak-e adózási kötelezettségeik alól kibújni.

Szintén problémás területet jelent a szabálytalan foglalkoztatás. A több mint 250 ellenőrzésből 20 vállalkozásnál 22 ember esetében tárt fel hiányosságot az APEH. Ezeket a mulasztási bírság mellett tizenhat esetben tizenkét napos, a visszaesőknél pedig harmincnapos üzletbezárással büntették. Tevékenységüket átmenetileg felfüggesztették.

Pozitív példaként említhető az árueredet-ellenőrzés, egy kivételtől eltekintve minimális hiányosságot talált az adóhivatal, vagyis az adózók hitelt érdemlő bizonylatokkal tudták igazolni az értékesíteni kívánt termékek beszerzését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki akarta, már beoltatta magát

Folyamatosan ˝fegyverkeznek˝ ellenünk a különböző influenzaszerű betegségek. Tovább olvasom