Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Üzenj Időkapszulában a jövőnek Győrben!

Az Időkapszula március 5. és 7. között lesz Gyöben. Az üzeneteket 2030 bontják ki, és visszaküldik a feladóknak.

Az EDF DÉMÁSZ – a hazai árampiac egyik legjelentősebb szereplője – a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége jegyében, február végén elindította Időkapszula kampányát. A két évtizedet átölelő akcióhoz Görög Zita műsorvezető és Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus is csatlakozott. A nemzetközi hátterű áramszolgáltató országszerte kilenc városban, a következő két hónap során több ezer, jövőnek szánt üzenetet gyűjt össze és helyez el Szegeden egy időkapszulában, mely 2030 májusában kerül majd felbontásra.

A rendezvénysorozat következő állomásai

Debrecen Fórum és Győr Árkád, 2010. március 5-7.
Kecskemét Malom, 2010. március 12-14.
Miskolc Pláza, 2010. március 19-21.
Budapest WestEnd és Békéscsaba Csaba Center, 2010. március 26-28.
Baja Tesco, 2010. április 2-3.
Pécs Árkád, 2010. április 16-18.
A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő áramszolgáltató eddigi legnagyobb környezettudatossági akciójának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára. A március 5-e és 7-e között Győrbe érkező kampány során, az Árkád bevásárlóközpontban (9027 Győr, Budai út 1.) elhelyezett standoknál bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az üzeneteket őrző időkapszulákat 2010. május 7-én, Szegeden helyezik el, és felavatnak egy emlékművet is. Húsz évvel később, 2030 májusában a jövőüzeneteket kibontják, és a feladóknak visszaküldik.

Az EDF DÉMÁSZ Időkapszula kampányának védnökeként szerepet vállaló Görög Zita évek igyekszik ráirányítani a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Két kisgyermek édesanyjaként, nem a magyarázatokban, hanem elsősorban a példamutatás erejében hisz: „Otthon kevesebb energiát és vizet használok, nem szemetelek, nem dohányzom, ha lehet, tömegközlekedéssel vagy gyalog járok, nem nyomtatok, ha lehet magyar terméket választok. A bolygónknak pedig azt üzenem, hogy amennyiben - 2030-ban - még élhető vagy és nem szipolyoztunk ki teljesen és van remény az újrakezdésre, kérlek, fogadj minket szeretettel és ígérem, vigyázunk rád".

Vajda Attila, olimpiai és világbajnok kenus elsősorban a bolygó vízkészletének megőrzését tartja kiemelkedő fontosságúnak, ezért a 2030-ban élőknek a következő üzenetet küldte az Időkapszulában: „Mint a vízi sportok és a kajak-kenuzás szerelmesének, számomra a fenntartható fejlődés azért kiemelt fontosságú, mert a jövőnk egyik legnagyobb kihívása az ivóvízhiány megoldása, és tiszta, iható édesvíz biztosítása a Föld hatmilliárd lakója számára. Szeretném, ha 2030-ban 47(!) évesen továbbra is kerékpárral közlekednék Szeged városában. A sporttól nem szeretnék eltávolodni, és remélem, hogy 20 év múlva a hajók anyaga még jobban fejlődni fog és még inkább környezetbarát lesz. A kajak-kenu pályák vízminőségével kapcsolatban pedig remélem, hogy továbbra is megfelelőek lesznek kenuzásra."

Olvasóink írták

  • 1. pityesz 2010. március 05. 05:32
    „Ha még létezik Magyarország ,Őrüljenek neki.Mert 2010 be semmi esélyt nem látok.Mindent el adunk .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk is bemutatkozik az Utazás Kiállításon

A népszerű rendezvényen jelen lesz Győr-Moson-Sopron megye is, a Nyugat-dunántúli Régióval közös… Tovább olvasom