Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Üzemcsarnok-bővítés

Abda - „Komplex vállalati technológiafejlesztés" című pályázatával nyert uniós támogatást a HO-RA Kft., így felavathatta abdai telephelyén gyártócsarnoka új részét.

A HO-RA Kft. 2008 év tavaszán pályázatot nyújtott be Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében „Komplex vállalati technológiafejlesztés a HO-RA Kft. abdai telephelyén" címmel. Az irányító hatóság a cég elképzeléseit megfelelőnek ítélte és így a támogatási szerződése a döntést követően tavaly novemberben aláírásra kerülhetett.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 149.948.000 forint volt, így a saját forrással együtt 499.829.180 forintos beruházás megvalósítását tervezte a pályázó.

A HO-RA Kft. 1991-ben kezdte meg működését az építőipar területén. Később, a '90-es évek végére nyilvánvalóvá vált, hogy az építkezések során egyre nagyobb igény van acélszerkezetekre, ezért a vállalat 2004 végére első ütemben egy 6.600 négyzetméteres fémtechnológiai üzemcsarnokot létesített, amelyben hegesztési minősítéssel, szakképzett mérnök- és tervezőmunkatársak segítségével, a kor legmodernebb CNC vezérelt gépeivel (plazmavágó, lángvágó, és élhajlító gépek), saját festő- és szemcseszóró kabinjával képes kielégíteni a megrendelők egyedi igényeihez igazított megbízásait, mindezt a kor legmagasabb minőségi követelmények betartása mellett.

2007-ben a menedzsment úgy döntött, hogy a két főtevékenységet szétválasztja, így az építőipai tevékenységeket a HORAÉP Kft., a HORA csoport tagjaként végzi. Az elmúlt években a HORA cégcsoport fő tevékenysége az ipari csarnokok generálkivitelezése, a tervezéstől a kivitelezésig minőségi, gazdaságos műszaki megoldásokkal. A szakmai know-how-t megrendelőikkel megosztva, azokat a minőségileg lehető legjobb és emellett gazdaságos műszaki megoldásokat próbálják megvalósítani, amelyek eddigi tapasztalataik alapján az évek során már többször beváltak.

Mostani projektje keretében a HO-RA Kft. egy CNC maró és fúrógépet vásárolt, illetve bővítette üzemcsarnokát, transzformátor állomást épített, beszerezte a csarnok üzemeltetéséhez szükséges egyéb tárgyi-, továbbá informatikai eszközöket, valamint oktatást nyújt munkatársai számára.

A pályázati lehetőségnek köszönhetően így már a hegesztett szerkezetek legmagasabb szintű megmunkálására is lehetőség van. A piaci pozícióját tartó vállalat célja továbbra is a megrendelők magas színvonalú, komplex kiszolgálása – erről az avatáson Horváth Károly, Radáni Róbert ügyvezető igazgatók beszéltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadás után újjáépítés

Vihar rombolta le a nyárra elkészült strandsportpályát, ezért azt nem sokkal az átadása után újjá kellett építtetni. Tovább olvasom