Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Útzár útzár után - nehéz eljutni Győrszentivánra idén nyáron! - videó, fotók

Az utóbbi hónapokban három nagyobb és egy kisebb közlekedési gócpont alakult ki Győrszentiván körül. Kettő már megoldódott, de hamarosan jön egy újabb a Váci úton. Szavazás.

A győrszentiváni autópálya lehajtót egész nyáron tilos használni 

Mint arról portálunk szerdán beszámolt, Olvasónk hiába vásárolt megyei matricát, két hónapja nem tud közlekedni az M1-es autópálya győrszentiváni fel- és lehajtóján.

Már ebben az írásunkban is utaltunk arra, hogy Győrszentivánt az idei évben - különösen nyáron - gyakorlatilag minden irányból nehéz megközelíteni az útépítési és -felújítási munkálatok miatt.

A közeli jövőben jól járnak a győrszentivániak a fejlesztésekkel - csak addig ki kell bírni a dugókat

Mielőtt belemennénk a részletekbe, szögezzük le: ha befejeződik az összes beruházás, illetve ami még ebben az évben vár a győrszentiváni lakókra, összességében sokkal jobb közlekedési viszonyokban lesz részük, mint korábban.

Más kérdés, hogy aki nap mint nap áll a dugóban és jóval hosszabb idő alatt jut haza, mennyire vigasztalja ez a kánikulai forróság pillanataiban.Nézzük a "gócpontokat"!

Az M1-es autópálya győrszentiváni fel- és lehajtóját nem ragoznánk túl, hisz erről egy nappal korábban részletesen olvashattak.

A lényeg még egyszer: a szóban forgó csomópontot május közepén zárták le a Győrt keletről elkerülő új út építése miatt, s valószínűleg csak nyár végén nyitják meg.

A lezárt Hűtőház út helyett két terelőút jelöltek ki - a reggeli és délutáni csúcsban mindegyik nagyon bedugul

A Hűtőház utat június végén zárták le, mivel itt geotermikus távhővezeték-építési munkálatok folynak a nyári szünidő alatt.

A Hűtőház úti telephelyek, ingatlanok mindvégig megközelíthetők az útzár idején, emellett az autóbuszok áthajtását is engedélyezték.


Feltétlenül kerüljék el a Hűtőház utat - videó: Cseh Róbert


Minden egyéb jármű azonban csak terelőúton közlekedhet Győrszentiván irányába: az 1-es főút - Kardán utca - Audi-gyárat megkerülő út vagy a 81-es főút - Tatai út - Hecsei út útvonal a lehetséges két opció a zárás ideje alatt.

Aki ismeri az átlagos forgalmat a Győri Ipari Park útjain, jól tudja, hogy mindkét terelő úton a Hűtőház út lezárása nélkül is, komoly torlódásokra kell számítani mind a reggeli munkakezdés, mind délután 16 és 17 óra között.

A Hűtőház utat teljesen szeptember közepén kaphatják vissza az autósok

"Jelenleg úgy tűnik, hogy a Hűtőházi beruházás befejezésének időpontja tartható, vagyis nyár végére, a tanév kezdetére végeznek a szakemberek itt.

Az út helyreállítása azonban várhatóan tovább fog tartani, s belenyúlik majd szeptember első felébe. A célunk a Hűtőház úton, hogy félpályán minél előbb visszakaphassuk a magánberuházótól ezt az útszakaszt" – mondta érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.


Fotók: Cseh Róbert

Hamarosan komoly felújítás kezdődik a Váci Mihály út 150-200 méteres szakaszán is

Képzeletben haladjunk tovább a Hűtőház út felől Győrszentiván irányába. Úgy is fogalmazhatunk: van egy jó és egy rossz hírünk. Jó, hogy a keleti elkerülő építése miatt már feloldódták a lámpás forgalomirányítást a település határában. Ezt azt jelenti, hogy Győrszentiván tábla közvetlen közelében nem kell 2-3 percig várakozniuk az autósoknak.

A "rossz" - hosszútávon persze valójában ez is jó -, hogy a Váci Mihály úton, az Egressy Béni és a római katolikus templom közötti 150-200 méteres szakaszon komoly felújítások kezdődnek hamarosan.

"A tervek szerint ezen a szakaszon ősz középére fejeződhetnek be a munkálatok. Teljes útzárra csak az aszfaltozás idején 1-1 napra kell majd számítani, félpályás útzár viszont előbb életbe fog lépni itt" – közölte Máthé-Tóth Péter.

A Vonal-útig most mát szabad a pálya

Az Audi-gyárat megkerülő út Győrszentivánra vezető szakaszán – ez az út folytatódik a Vonal-útban – szintén zajlottak munkálatok az utóbbi hetekben a négykarikás gyár új kapubejárója és autóbuszöböl kialakítása miatt.

A Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnökétől megtudtuk: itt a napokban lezárultak a munkafolyamatok, vagyis ezen a szakaszon nem kell torlódásoktól tartaniuk a győrszentivániaknak vagy a településrészre tartóknak.

Az egyik legnagyobb győri városrész

Győrszentivánt közel nyolcezren lakják. Csak viszonyításképp: Csornát és Kapuvárt valamivel többen, mint 10 ezren lakják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a hűtőkkel a kánikulában? Áramszünet a belvárosi Pálffy utcában Győrben

Győri Olvasónk szerint már másfél órája nincs áram a belvárosi utcában, miközben a szolgáltató munkatársa sok jóval nem tudta őket biztatni. Tovább olvasom