Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Útra kelt a magyar vers Gönyűn - képgaléria

A Költészet Napja alkalmából a gönyűi Kék Duna Óvoda kicsinyei az óvónénikkel József Attila születésnapján bejárták a falut és mindenkinek egy verssel kedveskedtek.
Olvasónk levele:
Útra kelt a magyar vers és bizton állíthatom, hogy Gönyűn otthonra is lelt.
Immáron negyedik éve – Németh Zsoltné, Sári óvónéni ötlete alapján- a gönyűi Kék Duna Óvoda kicsinyei –közel száz gyermek-, az óvónénik vigyázó tekintete mellett, József Attila születésnapján, a magyar Költészet Napján körbejárják a falut és mindenkinek, akivel találkoznak, egy verssel kedveskednek.

Galéria kép

Ebben az évben Móra Ferenc, Nemes Nagy Ágnes, Benedek Elek, Tamkó Sirató Károly, Végh György, Osváth Erzsébet, egy-egy kedves tavaszi versével lepték meg az utca emberét. Jártak a postán, a hivatalban, a buszmegállónál, az Idősek Klubjában.

Megállítottak kicsiket és nagyokat. Öröm volt látni, hogy a ovisok mennyire élvezik a verselést, és azt is, hogy a felnőttek mennyire meghatva és odafigyeléssel hallgatták őket.

A gyerekek minden évben újabb és újabb versekkel készülnek erre a napra, azonban a tarsolyból egy tavaly mondott versike is előkerült. Tamkó Sirató Károly: Mondjam még című verse, amelyre csak az lehet a válasz: „Mondjad!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalog jár-e Balogh József? Online interjú Győr korábbi polgármesterével - videó

Balogh József, Győr korábbi polgármestere volt a kisalfold.hu vendége szerdán: online interjú többek… Tovább olvasom