Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

˝Ütősnek˝ ígérik a szervezők a tavaszi fesztivált

Győr - „Ütős" tavaszi fesztivált ígért Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál- és Rendezvényszervező Iroda vezetője a március 14-én kezdődő rendezvénysorozat tegnapi ismertetésén.
Az „ütősség" mértékét rövid ütőskoncert érzékeltette, majd Ottófi Rudolf alpolgármester vette át a szót a „komolyabb" műfajok beharangozásához. Erkel Ferenc Hunyadi László című operájával március 14-én este kezdődik a fesztivál, remek szereplőkkel, Káel Csaba rendezésében. Március 15-én délelőtt a megyével közös koszorúzást követően lesz a díszközgyűlés, este 7 órától pedig a Presidance együttes lép fel a Városház téren. Képviselőjük, Balogh Gábor élménydús – „huszadik századi köntösben" bemutatott, élő zenével, artistával, Petőfi-szavalatokkal tarkított – „igazi magyar néptáncshow"-ra invitálja a város apraját-nagyját.

A Munkácsy-kiállítás április 4-én nyílik és három hónapon át tart. Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójára egész évben emlékezik a város, a születésnapon, május 5-én pedig háromnapos konferencia kezdődik, a szobornál koszorúzással, majd békemenettel az emléktábláig. Még ezen a napon este nonstop felolvasóestet rendeznek a városházán, számítva a polgárság aktív részvételére.

A május 31-i gyermeknapon ismét megrendezik a Kölyökkomédiások Fesztiválját és a 24 órás Aludj máskor! vetélkedőt.

Csurák Erzsébet elmondta, a tavaszi fesztivál gerincét alkotó, március 20-tól április 5-ig tartó időszakban 10 helyszínen 50 programot szerveznek.

Kiemelte közülük a három kisszínházi produkciót – Jövőre veled ugyanitt, Macskajáték, A hét asszonya – és a március 26–28. között zajló 10. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált. A Mediawave eseményeit április 25. és május 2. között tartják.

A Városi Művészeti Múzeum izgalmas kalandra vállalkozott a március 14-től április 26-ig tartó Borkultúraestek megrendezésével, amelyekhez stílusos környezetet teremtenek az Esterházy-palotában a Bor+Építészet című, a kortárs építészek témába vágó alkotásait felvonultató kiállítással. A Kisalföld olvasói az említett és a tudósításunkból kimaradt eseményekről is rendszeresen olvashatnak előzetes programajánlókat lapunk hasábjain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az idén megkezdődhet az építés

Győr-Bácsa - „Ha minden rendjén megy, egy jó fél év múlva elkezdődhet az Új Bácsai út építése,… Tovább olvasom