Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Útlezárással követelték a bekötőutat

Nyúl - Félpályás útlezárást szervezett szombatra a Nyúl Községért Egyesület a Vasút soron, hogy nyomatékot adjon követelésének.

Repedeznek a falak, a zaj elviselhetetlenné vált, a kamionok parkolónak használják a lakóutcát – panaszolják a Vasút sor lakói. Mindez a közeli üzemépülethez vezető megígért, ám meg nem épült bekötőút miatt.

– Most derült ki, hogy az ígérgetések ellenére még az út nyomvonala sincs az önkormányzat birtokában – tájékoztatta portálunkat Vámosné Sinkó Klára egyesületi elnök. Elmondta: időközben az üzem tulajdonosa által írt levél is a birtokukba került, amely szerint 2006-ban a polgármester őt személyesen biztosította a bekötőút megépítéséről.

Időközben változott a falu vezetőjének személye, a Vasút soriak azonban nem tudják elfogadni, hogy ezzel az önkormányzati ígéretek is megváltozzanak. A szombati félpályás útlezárás végén várakozásaiknak megfelelően megkereste őket Schmidt Henrik polgármester és elmondta: egy 15 és egy 30 négyzetméteres terület gazdájával nem sikerült dűlőre jutniuk az út nyomvonalán. A demonstráció hatására úgy látja, a hivatalnak meg kell indítania a közérdekű célra történő kisajátítási eljárást.

– Köszönjük az újabb ígéretet, a héten hivatalosan is felkeressük az ügyben az önkormányzatot – jelentette be Vámosné Sinkó Klára.

Hozzátette: egyszerűen érthetetlen az egyesület tagjai számára, miért kellett annak idején megváltoztatni az ipari terület tervezett helyét. Eredetileg ugyanis a 82-es főút melletti területet nézték ki a célra, ahová az autópályáról is egyszerűbben jutottak volna el a kamionok.

Olvasóink írták

  • 1. Angel40 2009. szeptember 28. 14:01
    „Igaza van a lakóknak, türhetetlen állapot van évek óta. Ennek okozója nem az ipari tevékenység, hanem a hivatalosan mezőgazdasági tevékenységet folytató helyi szövetkezet intervenciós gabonaraktár bázisa. Megkérdezném, fizetnek-e iparűzési adót, vagy mentességet élveznek? Utána járnék az Önök helyében.
    15 és 30 négyzetméter az akadály? Óriási feladat. Vicces ember ez a polgármester.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hisznek a telepfelszámolásban a romák

Győr–Győrság - A cigánytelepeken élők és a kisebbségi vezetők közül is sokan fanyalogva… Tovább olvasom