Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Útlezárással a kamiondübörgés ellen

Dühösek a nyúliak, legalábbis a Vasút soron élők. Egy éve ugyanis nem tudják, milyen cégek, vállalkozások települnek a vasúton túl lévő területre.
Dühösek a nyúliak, legalábbis a Vasút soron élők. Egy éve ugyanis nem tudják, milyen cégek, vállalkozások települnek a vasúton túl lévő területre, tény azonban, hogy a kis utca nyugalmát megzavaró, többtonnás kamionok napközben folyamatosan jönnek-mennek. A 82-es főútról nyíló Vasút sor lakói holnap útlezárással demonstrálásra készülnek.

Igaz, az engedély tegnap lapzártánkig nem érkezett meg a rendőrségtől, ám az itt élők rendkívül elszántnak tűntek. Délutáni érkezésünket követően szinte perceken belül többen is panaszolták: az állandó por, zaj folyamatosan megkeseríti a családok életét, az itt épült vagy felújított házak falait, állagát féltik. A községnek a temető környékén ugyan van egy ipari területe, ám a 82-es főútról nyíló Vasút sor keskeny utcája semmiképpen nem alkalmas az új ipari terület kialakítását végző és rendszeresen itt átdübörgő kamionos-, markoló- és egyéb nehézgépek forgalmára.

Markovszky Ernő felháborítónak tartja, hogy az itt élők többszöri tiltakozása ellenére néhány száz méterre innen több üzem építése és a tereprendezés folyamatosan zavarja nyugalmukat.
– Értem én, fontos a munkahelyteremtés, de milyen áron? – háborog a férfi, aki többedmagával retteg a repedező falaktól, a védőtávolság hiányától és félti az itt élő kisgyermekeket. – A képviselő-testület ígért egy úgynevezett elkerülőutat, amiből semmi nem lett, a tonnás gépek itt járnak át.

– Az élet egyik alapja a nyugodt otthon, ami a Vasút soriakra mostanság nem jellemző – kontráz Vámos Ferenc. – Elértéktelenedtek a házak, csakúgy, mint a telkek. Ha a demonstrációnak nem lesz hatása, a rendőrséget és a közlekedésfelügyeletet követően a közigazgatási hivatalhoz és az ombudsmanhoz fordulunk.

Soós Lajos, Nyúl polgármestere szerint félreértés, hogy az említett elkerülőút helyett a Vasút sori bejárót használják az alvállalkozók. Az ott élők felfújják a dolgot, sebességcsökkentő táblát a jövőben kihelyeznek. Hosszú távon a nyúli önkormányzat mindenképpen elkerülőúttal számol, amely kikerüli a családi házakat. – A vállalkozókat nem lehet kirekeszteni, a falunak fejlődnie kell – állítja Soós Lajos. (A nyúli munkahelyteremtésre egy későbbi számunkban mindenképpen visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a KIKA is Győrbe

Újabb nagy üzletlánc szemelte ki magának Győrt. Az osztrák Kika néhány hete már építkezik a 83-as főút melletti Tesco szomszédságában. Juhász Attilától, a Kika Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatójától a Kisalföld megtudta: 14 ezer négyzetméteres lakberendezési és bútoráruházat építenek 300 parkolóhellyel. A nyitást 2006 tavaszára tervezik. Tovább olvasom