Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Útlezárások a belvárosban

Hétfőtől Győr belvárosában az autósok ismét dugókkal számolhatnak. Közműmunkálatok és útépítés miatt több helyen változik a megszokott forgalmi rend. Néhány napig az autóbuszok is eltérő útvonalon közlekednek.
Felette járunk: Hét éve nem találták indokoltnak a régi szennyvízcsatorna-rendszer kicserélését. Időközben kiderült, ráfér a felújítás.
Amikor 1997-ben felújították a győri Baross utat, átvizsgálták, s zömmel átépítették a felszín alatti közműveket. Az akkori vélemények szerint nem találták szükségesnek a régi szennyvízcsatorna-rendszer kicserélését. Időközben azonban kiderült, bizony a csatornákra is ráfér a felújítás, a nagyobb bajokat megelőzendő. Az idén tavasszal, mint lapunkban is beszámoltunk róla, végeztetett már itt munkákat a Pannon-Víz rt. A folytatás most következik. Speciális technológiával műanyag „harisnyát" vezetnek a csatornákba, ezzel körülbelül további ötven évre biztonságossá téve működésüket. A technológia gyakorlatilag burkolatfelbontást nem igényel, a csatornanyílásokat kell kibontani, azokon át oldják meg a bélelést.

A különleges berendezések értelemszerűen helyet foglalnak a felszínen, némiképp akadályozva is a forgalmat.
A csatornarekonstrukció tehát hétfőn kezdődik a Baross útnak a Király u. és Árpád út közti szakaszán, valamint a Kisfaludy utcában. A Kisfaludy utcának a Baross út–Aradi vértanúk útja közti szakasza járművel csak az Arany János u.–Aradi vértanúk útja felől közelíthető meg. A munkálatok idején a gyalogoszóna áruellátása biztosított lesz bizonyos forgalmi korlátozásokkal.

A Baross úti csatornafelújítás után következik a Kisfaludy utca, az ottani munkálatok már érzékenyebben érintik majd a gépjárműforgalmat, elterelések is várhatók. Erről részletesen tájékoztatjuk olvasóinkat a későbbiekben.

Szintén hétfőtől körülbelül három napig munkagépek dolgoznak a Jókai utcában is: az új parkolóház előtti útburkolatot újítják fel nyolc méter szélességben, csaknem száz méter hosszan. Fél pályán a személygépjárművek közlekedése megengedett lesz, de aki teheti, jobban és főleg gyorsabban jár, ha elkerül a Munkácsy utca felé. Az útfelújítás idején a menetrend szerinti buszjáratok a Jókai utca helyett a Munkácsy utcán közlekednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szennyvíztisztító 4,5 milliárdból épül

Napi 60 ezer köbméter szennyvíz és szennyvíziszap feldolgozására lesz alkalmas a Győr-Bácsán épülő… Tovább olvasom