Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Útlezárás holnap és jövő pénteken

Nem nyugszanak bele a győri jancsifaluiak, hogy a lakóterületükön húzódó főutat a kész tervek ellenére sem teszik rendbe pénzhiányra hivatkozva. Holnap délután és a jövő héten pénteken is félpályás útlezárással erősítik meg sürgetésüket.
A korábbiak után más lehetőség híján újabb útlezárásos demonstrációt terveznek a jancsifaluiak a Fehérvári út rendbetételét sürgetve, írtuk nemrégiben (Kisalföld, augusztus 16.). Tegnap délután a Jancsifaluért Egyesület vezetője, Balla Jenő sajtótájékoztatón jelentette be: pénteken, azaz holnap délután három és öt óra között a Fehérvári útnak a Mészáros Lőrinc utca és az Ipar út közti szakaszán félpályás útlezárással tüntetnek. A lezárást jövő héten pénteken (szeptember 1-jén) megismétlik, akkor este tíz óra és éjfél között – amikor is szintén jelentős a teherforgalom a főúton.

A demonstrációt a „zöldek" is támogatják. A tegnapi sajtótájékoztatón Eredics Imre alpolgármester hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni, de lapunknak elmondta:

érti és megérti a jancsifaluiak gondját, ám állami kezelésű főútról van szó, így a város önkormányzata többet nem tehet, mint minden lehetséges fórumon sürgeti az út rendbetételét.
A jancsifaluiak mindent megpróbálnak, hogy megoldást verekedjenek ki gondjuk megoldására, írtuk legutóbb. A 81-es főútnak ez a szakasza keskeny és rossz állapotú, úthibák miatt a vízelvezetés sem megoldott, ráadásul a magasabban lévő, új Ipar úti csomópontból is erre folyik az esővíz.

A forgalmi zaj éjjel is a megengedett határérték feletti. Végleges megoldást a nagy kamionforgalomra csak egy keleti elkerülőút adhat, annak építésére azonban belátható időn belül aligha kerül sor.
Addig is legalább az útpályát kellene rendbe tenni a két új csomópont (Ipar út és Árkád) között. Elfogadott tervek vannak, ám a munkák elvégeztetésére az állami útkezelő nem kap pénzt. A jancsifaluiak ezt a hivatkozást nem tudják elfogadni. Mint mondják, ez nem csupán a közvetlenül a főút melletti házakban élő ötven-hatvan ember problémája. Az egyesület meghívására ott volt a sajtótájékoztatón Kovacsics Imre civil polgármesterjelölt, aki szerint a leggyorsabb megoldás az lenne, ha – mivel közérdekről van szó – a város maga megcsináltatná az utat, költségét viszont követelné az államtól, az út kezelőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó alakulhat ki a belvárosban

Járdaépítés kezdődött a győri Bajcsy-Zsilinszky úton, a munkálatok a Czuczor utca–Aradi… Tovább olvasom