Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Útjukért demonstráltak a koroncóiak - nézze meg videónkat

Koroncó-Győr - Bár az út széli jelzőtábla szerint csak 50 kilométer per órával lehetne Koroncó felé haladni, a sebesség meggondolandó, ugyanis kifele lejt az út, a gödrökbe, kátyúkba pedig beleszalad az óvatlan autós. Nézze meg képgalériánkat és videónkat.
Rendőri biztosítással: A helyiek a traktorjaikat, kamionjukat is „bevetették"

Péntek délután a 83-asról nyíló útjuk felújításért demonstráltak a koroncóiak. A négy és fél kilométer hosszú konvoj valamivel fél négy körül már csak kamionjától két traktorjától is különlegesnek számított, de a településbeliek többsége úgy volt vele: ha mással nem, hát szó szerint lépésben hívják fel az illetékesek figyelmét a Koroncót a 83-assal összekötő út ramaty, tarthatatlan állapotára. A demonstrálókhoz több mint százan csatlakoztak, s mire a sor visszafordult a Metró áruháznál, a 83-as ezen szakasza szinte teljesen bedugult.

Videó a helyszínről: Cseh RóbertGyertyás Jánostól az egyik szervezőtől, s egyben a polgármesteri hivatal pénzügyi bizottságának elnökétől úgy tudjuk, demonstrációjukhoz rendőri biztosítást kértek, remélve, hogy a Közút Kht. odafigyel gondjukra, hiszen rossz úttal értéktelenebb a település, a közművesített telek, a kátyúk, a gödrök pedig megkeserítik az itt élők mindennapjait.– A cél, hogy végre történjen már valami – sorolta Horváth Jenő, az egyik résztvevő, akinek a héten egy felpattanó vágott kő törte rapityára a szélvédőjét. – Furcsa, hogy évek óta nem csinálnak semmit, csak kátyúznak, – szinte teljesen feleslegesen, mert a koroncói út teljes felújításra szorul.

A bodonhelyiek, a gyirmótiak és a rábapatoniak is kifejezték szolidaritásukat, azaz csatlakoztak a Koroncótól egészen a Metró áruházig kígyózó kocsisorhoz. Horváth Lóránt polgármester a lakosság támogatását ugyanakkor megértését is kérte, hiszen a 100 milliós fejlesztés szerepelt már az útfelújítási alapban, ám onnan érthetetlen módon mégis kikerült. S hiába Győr közelsége, a viszonylag olcsó telek: Horváth Lóránt polgármester szerint a komoly érdeklődőket elriasztja a koroncói 8418-as út állapota: balesetveszélyes kátyúi, gödrei.

Olvasóink írták

 • 5. Cseter János 2008. március 31. 14:52
  „Vajon e sajtónál van valaki, aki az illetékesek figyelmét is felhívja a cikkre és a hozzászólásokra? Vagy csak a Pató Pál módra éljük meg e rendszerben a tennivalókat?”
 • 4. Szabó Zoltán 2008. március 30. 10:17
  „Ez az út tényleg elképesztően szar! Bár én csak biciklivel járok erre már vagy 10 éve, de soha semmilyen változást, javulást nem tapasztaltam. Az adót be kell füzetni, ha a futómű törik meg refogják hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel mentél! Itt nincsenek is útviszonyok, csak gödrök!”
 • 3. Nagy Árpád 2008. március 30. 09:06
  „A több mint 10 millás terepjárók (mellékelt galéria) nem jó demonstrálók, sőt a traktorok sem. Ők direkt rossz útra lettek tervezve. Ráadásul az egyikre az van írva: 50 km/h hova jutunk? (2-es kép!) Hova jutunk, már száguldozni sem lehet a kenguru rácsunkkal? Vagy ez nem Ausztrália. Újgazdagok adót, adót fizessetek, ne tüntessetek!”
 • 2. G.E. 2008. március 28. 23:56
  „hát igen,valóban egyszerűbb megoldás kirakni a korlátozó táblát,mint az utat megjavíttatni...Ha két autó megy egymással szemben egyszerüen elkerülhetetlen,hogy az egyik bele ne menjen egy hatalmas kátyuba.A benzinárat persze tudják emelni,de cserébe semmit nem kapunk.Ez Magyarország...”
 • 1. matriné 2008. március 28. 20:03
  „Majd, ha a kormánykoaliciónak erre kellene járni, akkor meg lenne az út javítva! Megjegyzem nem rég még, azt sem tudta az olvasó, hogy merre van "Pókvár"! Különben a kátyukat és nem a föutat kellet volna videóra venni! A 83. főut és a Tét-Lébényi út közötti szakasz valóban gyalázatosan néz ki! Persze mint máshol, sokkal könnyebb a korlátozó táblákat kirakatni, mint megjavittatni! Ez jellemző a mai vezérkarra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek a Délvidékről

Győr - „Délvidéki villanások" címmel kamarakiállítás nyílik április elsején a szabadkai… Tovább olvasom