Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Útfúrás és csőroppantás a Tihanyi Árpád úton Győrben

Látványos szakaszához érkezett az adyvárosi főnyomóvezeték építése, a jövő héten fúrják át a vezetéket a Tihanyi Árpád út alatt.

Az indítógödör helyénél Oross Sándorral, a Pannon-Víz zrt. vízágazatának főművezetőjével beszélgettünk.

– Két fontos feladata lesz az épülő új főnyomóvezetéknek. Egyrészt közvetlenül javítja az adyvárosi magas épületek, tízemeletes házak vízellátását, másrészt lehetővé teszi, hogy egy időre erre az új vezetékre terheljük át a környék vízfogyasztását azért, hogy fel tudjuk újítani egyik leggyengébb állapotú vízvezetékünket. A Vasvári Pál utca és a Tihanyi Árpád út közt húzódó acélvezeték a hetvenes évek végén épült, és évek óta vezeti a hibaelhárítási statisztikáinkat.

Az új, kétszáz milliméter átmérőjű főnyomóvezeték jó része már elkészült. A Szigethy Attila út 60–74. és a Földes Gábor utca 33–35. közötti szervizutakon és zöldterületen épült szakasz túl van a nyomáspróbán és a fertőtlenítésen, a Szigethy Attila úti házak már erről kapják a vizet.

Jövő héten kezdődik az útátfúrás a Tihanyi Árpád út alatt, ehhez ismét néhány parkolóhelyet foglalnak el a Pannon-Víz zrt. munkatársai a Somogyi Béla utcai csomópontnál. Az új főnyomóvezeték a Tihanyi Árpád út páratlan oldalán halad tovább a Magyar utca felé. Útfelbontásra csak minimális mértékben lesz szükség, csőroppantásos technológiával egy felhagyott ipari vízvezeték helyére kerül az új cső.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicajjal Győrben: legyenek egyformák a szabályok

Egyeztetést tartottak Győrben a rendőrség és a kerékpárosok képviselői. Tovább olvasom