Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Útfelújítások szinte minden sarkon

Autósnak, gyalogosnak egyaránt kalandszámba megy, ha át akar vágni a megyeszékhelyen.
Ami eddig tíz perc volt, az most akár a duplája is lehet – mármint, ha az autós rosszkor és rossz helyen szeretne átvágni Győrben. Kevés olyan városrészt találni, ahol ne javítanák az utat, ne cserélnének gázvezetéket, s emiatt ne zárnák le legalább a félpályát. Autósok, gyalogosok – bár tudják, ha elkészülnek a munkák, az az ő javukat szolgálja – most még joggal kérdezik: muszáj volt mindent egy időpontra időzíteni?

Tóth Péter, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársa így kezdte válaszát:

„ Az elmúlt évektől kezdődően jelentősen javultak a pénzügyi lehetőségek: a tisztán állami finanszírozás, az ötvenszázalékos részarányt biztosító állami pályázati alap, az önkormányzati költségvetés és az önkormányzat által felvett hitel adta lehetőségeket ki kell használni, ellenkező esetben súlyos forintmillióktól eshet el a város."
Majd így folytatja: „Az úthálózat régóta megérett az átalakításra és felújításra, melyhez a közműhálózat szükségszerű felújítását is el kell végezniük a szolgáltatóknak.

Ebben az évben 99 helyszínen történik részleges vagy teljes körű út- és közműfelújítás, melyekről műszaki ütemterv készült. A munkálatok egész évben zajlanak, ezek korlátozásokkal, forgalomterelésekkel, autóbuszútvonal-módosításokkal és fennakadásokkal járnak. A ma tapasztalható korlátozássorozatra előreláthatóan ez év novemberéig kell számítaniuk a közlekedőknek... – zárta közleményét a közútkezelő.

Hogy a győriek észrevétele jogos, mutatja a nagyobb útfelújítások és -korlátozások listája is:

1. Gázvezetéket cserélnek a Tihanyi Árpád úton a Herman Ottó és Szigethy Attila utcák közötti szakaszon; a Fehérvári út felé vezető balra kanyarodó sávot ismét lezárták a forgalom elől, mert a belváros felé haladó forgalmat a szembejövők oldalára terelték.

2. Átépítik a Szent István út Nádor aluljáró térségét, útszűkületre kell számítanunk, a Gárdonyi út Szent István és Árpád út közötti szakaszát az 1. számú főút felé egyirányúsították.

3. Lezárták a forgalom elől a Tihanyi Árpád út–Mészáros Lőrinc út–Csaba utcai csomópontot, a Tihanyi Árpád útnak a Buda és Mester utcák közötti szakaszát a Szigethy Attila út felé, az Álmos utcát a Bartók Béla út felé egyirányúsították.

4. Hétfőtől elkezdődött a Kossuth híd felújítása, ezért a belváros felé haladók útszűkületre számítsanak. Az uszoda felőli járdát lezárták, a gyalogosokat az ellenkező oldalra terelték át.

5. Vízvezeték-rekonstrukció zajlik a Szigethy Attila út–Szent Imre út–Bartók Béla út jelzőlámpás csomópontban, a munkálatok éjszaka is zajlanak. A kivitelezés idejére mintegy négy hétig sárga villogóra állított jelzőlámpa mellett rendőr irányítja a forgalmat hétfőtől péntekig reggel héttől délután hat óráig, valamint szombaton reggel héttől délig. Az útbontások során egy-egy forgalmi sávot felbontanak, jelentős torlódásokra számíthatunk, ezért aki teheti, más útvonalat használjon, a tömegközlekedésben pedig késésekre számítsanak az utasok.

6. Felújítják az Ipar út burkolatát a Nagysándor József út és Mártírok útja közötti szakaszán, napközben aszfaltoznak, egy-egy sáv használható csak.

7. Gázvezetéket cserélnek a Bácsai úton a Tőzike utcánál, a csomóponti jelzőlámpa sárgán villog, a vezetékbontásnál ideiglenes jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

8. A Móricz Zsigmond rakpart Újkapu és Vörösmarty utcák közötti szakaszán társasházépítés miatt napközben félpályás lezárásra számítsanak a Kiss János utca felé közlekedők.

9. Vízvezetéket cserélnek az Álmos utcában és a Páva utcában, útszűkületre számítsanak.

10. Hőtávvezetéket cserélnek a Mester utcában a Szabolcska utcánál, a fél pályát lezárták.

11. Elkezdődött a pinnyédi híd felújítása, a gyalogosoknak és kerékpárosoknak munkaterületen kell áthaladniuk!

12. Lezárták a Corvin utca Attila és Álmos utcák közötti szakaszát, mert felújítják az útburkolatot. A lezárás június elejéig tart.

13. Elkezdődött a Madách utca felújítása, napközben munkagépek foglalják el az út teljes szélességét.

14. A 81. sz. főút városi szakaszának átépítése miatt új nyomvonalra terelték a Fehérvári út forgalmát, a Szabadhegy felé közlekedők csak az új hídon keresztül hajthatnak át. Az autóbuszok az új nyomvonalon lévő megállóhelyeket használják, a régi megállók megszűntek. A vasúti átjárót lezárták, elkezdték az átépítését.

15. Az Árkád építése miatt átépítik a Fehérvári út–Budai út–Szent István út csomópontot. Az átépítés alá vont útszakaszok mindegyikén útbontások lassítják a közlekedést, időszakosan lezárnak egy-egy sávot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve keltek egybe a barokk esküvőn

Tíz éve keltek egybe, de még manapság is megszólítják ismeretlenek Gácsfalviékat esküvőjük miatt. Tovább olvasom