Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Útfelújítások Győrben - Nézze meg hol dolgoznak a városban!

A megyeszékhely idei évre tervezett útfelújítási munkálatairól tartottak kedden sajtótájékoztatót a Győri Útkezelő Szervezet új székhelyén.
A 373 km hosszú, önkormányzati tulajdonú hálózaton a beavatkozások több szempont szerint valósulnak meg.Az útkezelők költségvetésébe beépített, összesen 320 millió forint értékű lakóutca program szerteágazó fenntartási- és felújítási tételeket tartalmaz. Az önkormányzati képviselőkre 20-20 millió forint értékű keret jutott. Az intézmény a szakmai és sürgősségi besoroláson alapuló munkákra a területileg érintett képviselőkkel történt egyeztetések után tett javaslatot. Ennek megfelelően a program tartalmaz teljes körű útfelújításokat, járdaszakasz felújításokat, vagy átépítéseket, továbbá kisebb forgalomtechnikai beavatkozásokat.

(1. számú táblázat) Lakóutca program 2012. nagyobb munkái
Az úthálózaton a szélsőséges időjárás gyakorisága miatt kiemelten kell foglalkozni a csapadékvíz elvezető rendszerek üzemeltetésével, fenntartásával.

(2. sz. táblázat) Csapadékvíz elvezető rendszerek felúíjtásaA lakóutca programon kívül az útkezelő szervezet 214 millió forint értékben szakmai programot is elindíthatott. A feladatok kiválasztásakor a nagyobb hangsúly a főhálózat útjaira esett, ahol a mérlegelés alapját a nyomvályúsodás, a kicsi teherbírás, valamint az elégtelen vízelvezetés alkották.
A lakóutcák sem maradtak ki, közülük azok kerültek a programba, amelyeknél a téli fagykár olyan mértékű volt, hogy kátyúzással már nem, kizárólag teljes útfelújítással orvosolható a burkolat állapota.

(3. sz. táblázat) Külön keretből biztosított felújítási program (2,024 km)Az útkezelő szervezet költségvetésében szerepel az Apáca utca Jedlik és Stelczer utcák közötti részének – Jedlik utca kőburkolásához hasonló hangulatot idéző – felújítása is. A szakasz ideiglenesen aszfaltburkolatot kap a közműfelújításokat követően a további ütemű kőburkolás megkezdéséig.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a város 16.700 darab lámpatestből álló közvilágítási hálózatának üzemeltetésére kötött szerződés értelmében 3000 lámpatestet cserélnek ki, s a váltás nagy része idén valósul meg. Az új lámpatestek korszerűbbek, takarékosabbak és nagyobb fényerejűek elődeiknél. Egy-egy közvilágítási lámpafej Győrben 4000 üzemórán át világít.Olvasóink írták

 • 9. Tündenéne 2012. június 15. 08:32
  „"Nézze meg hol dolgoznak a városban!"

  Évek óta látom, minek nézzem?”
 • 8. Rebeka01 2012. június 13. 17:06
  „10 ember támasztjaa lapátot és 3 dolgozik. igy megy a munkának nevezett naplopás. ráadásul balesetveszélyes”
 • 7. habitus 2012. június 13. 16:11
  „ja "dolgoznak" ha munkának lehet nevezni, 2 dolgozik 4 meg nézi lábbal megtapossák a betont és kész is,ennyit a magyar munkárol”
 • 6. @Gabben 2012. június 13. 07:43
  „Útfelújítások Győrben hmmmm inkább csak SZAKBARBÁRKODÁS megy nem felújítás meddig bírják majd az utak fél évet vagy 2 hetet mert eszükbe jut hogy jaaaj bontsuk fel mert ....... csak ba**szuk szét az új utat, hányszor láttam már ilyet.
  Mikor ilyet látok az auton MAGYAR ASZFALT legszívesebben sírva fakadnék és átírnám MAGYAR SZARFALT”
 • 5. háté 2012. június 12. 23:12
  „2--Cikk író-nak! - Azért ha már "villog" vele, illett volna az új "székhelyet" megnevezni!”
 • 4. pindla 2012. június 12. 17:51
  „Hát ez édeskevés. A 373km önkormányzati útból 2km lesz felújítva? 150 éves élettartammal számolnak, vagy mi? :)
  Annak viszont örülök, hogy itt-ott megújulnak a katasztrofális veserázóként funkcionáló kerékpárutak. Ha így alakulnak a benzinárak és a fizetések, akkor hamarosan úgyis kerékpárutakra lesz nagyobb szükség.”
 • 3. bellotto 2012. június 12. 16:09
  „Szövegben jók vagytok, egyszer utat kellene csinálni, nem selejtet utat.”
 • 2. Pano 2012. június 12. 14:44
  „A marcalvárosi aluljáró festése már jól jött, mert sajnos nagyon elcsúnyult. Amikor rendezték a grafiti versenyt, nagyon szép "galériát" csináltak oda az utcai művészek, igazi művészi rajzok voltak: szépek, igényesek, témájuk volt (emlékszem, még turisták is jöttek megnézni). Csak aztán a ~10 év alatt rárondítottak, ráfestettek "szakbarbárok", feliratokat és oda lett a művészi értéke. Attól félek, hogy a kifestés után a sok idióta megint üres "vászont" fog látni benne és már csak az igénytelen marhaságok lesznek rá felfújva :(”
 • 1. Mankapunka 2012. június 12. 14:09
  „Látom az Ifjúság körút teljes hossza megint kimaradt. Valami ritka ratyi állapotban van.

  Centivánon meg van buszforduló??? Én ott csak egy nagy ócska kereszteződést látok,amin meg lehet fordulni bárkinek. Még egy sziget sincs,ahol fel-le lehetne szállni a buszra.

  Ennyire ócska hely kevés van egy város mellett,mint ez a ratyi telep.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverte, megkötözte a kirándulásra hívott hölgyet

Három év börtönre ítélt egy férfit kedden a Győri Ítélőtábla. Bokori Péter kegyetlenül megvert,… Tovább olvasom