Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Útépítés után csőtörések

Győr - Útépítés, utána csőtörés – Győr-Jancsifaluban ez többször is megtörtént már. Az ott lakók azt szeretnék, ha a jövőben összehangolnák az út- és közműmunkákat.
A jancsifalui Schima Bandi utcában már kétszer volt csőtörés, mióta elkészült az új útburkolat. Balla Jenő, a most már száz tagot számláló Jancsifaluért Egyesület vezetője elmondta, hasonló a helyzet az Urbantsok utcában is. Jó lenne, ha az útépítési munkákat összehangolnák a közműjavításokkal vagy -cserékkel, mert az utólagos „foltozgatás" nemcsak kellemetlen, hanem többletköltséggel is jár.

Jancsifaluban a tervek szerint idén a Szövő utcát újítják fel, a figyelmet szeretnék felhívni a munkák összehangolására. Balla Jenő azt is elmondta: a lakók örülnek a Fehérvári út felújításának (bár az új élelmiszer-áruház előtti buszváróban a mai napig sem helyeztek el az idősek kérésére padot), és remélik, idén végre megépül a Graboplast előtti körforgalmú csomópont is. Ez nyilván forgalmi korlátozással jár majd, és ezért sokan a környéken lévő kisebb utcákat használják. Jó lenne – az útburkolatok és a lakók nyugalma érdekében – erre az időszakra fekvőrendőrökkel mérsékelni a sebességet.

Az említett csőtörések kapcsán a város útkezelő szervezetétől azt a választ kaptuk: Győrött az utóbbi időben olyan sok az útfelújítás, hogy ezzel a tempóval a közműszolgáltatók az előzetes egyeztetés ellenére sem mindig tudnak lépést tartani (vagy kapacitásuk, vagy pénzük nincs rá). Az elöregedett vezetékek pedig bármikor tönkremehetnek... A legutóbbi csőtörést a Schima Bandi utcában egyébként az okozta, hogy a Graboplast-telepen keletkezett tűz oltásához nagy mennyiségű víz kellett, és a nyomást nem bírta a hálózat.

Olvasóink írták

  • 1. osztógép 2009. február 18. 07:32
    „ami ma Magyarországon közműfejlesztés és útépítés címén megy az vicc... pl. először utat épít a barom, aztán jön rá, hogy az alatt régi a közmű, majd felszedik az új utat és befoltozzák, amit persze az első fagy tönkretesz....abból lesz a kátyú (is)....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Limuzinból nézte meg Győrt a dalkör

Győr-Likócs - Egy fehér és egy fekete limuzin érkezett tegnap délután a likócsi közösségi házhoz,… Tovább olvasom