Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ütemesen halad a lakóutcaprogram

Győr - Nagy forgalmi dugókra nem kell számítani a nyár hátralévő részében a megyeszékhelyen – de azért az úgynevezett lakóutcaprogram jó ütemben halad, s ezzel együtt közműmunkákat is végeznek.
Kedden reggel Győrszentivánon a helyi önkormányzati képviselők jelenlétében ünnepélyesen is átadták a felújított Lőtér utcát, amely a város úgynevezett lakóutcaprogramjának keretében készült el. (A városrészben ezt megelőzően már nagy értékű útfejlesztési munkákat végeztek.) A győri önkormányzat lakóutcaprogramja a tervezettnek megfelelően halad, tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, az útkezelő szervezet tájékoztatási munkatársától.

A győri utak kétharmada a lakóutca (tehát nem kiemelt út) kategóriába tartozik: csak felületi burkolattal ellátottak, rossz a teherbírásuk és a vízelvezetésük, könnyen kátyúsodnak – szóval elég bosszúságot okoznak az ott közlekedőknek és a fenntartóknak egyaránt.  


Az önkormányzat idei, meghirdetett programja szerint már elkészült a Hajdú utca. Bár a nevét kevesen ismerik, annál többen használják, ugyanis a Szent Imre úti Esso-benzinkút felől sokan erre, a temető melletti Szauter utcát és a körforgalmat kikerülve közlekednek Marcalváros felé. Éppen ezért az átépített útra a lakók nyugalma érdekében sebességcsökkentő bordát („fekvőrendőr") is elhelyeztek.
Ménfőcsanakon már „régi ígérvény" volt a Világosvár utca rendbetétele. A vízmű már kicserélte az ivóvízbekötések vezetékeit (itt jegyezzük meg: a lakóutcaprogramban másutt is ezt teszik), s most tart az útépítés, a csapadékvíz-elvezetés megoldásával együtt. Átmeneti kellemetlenséggel jár az ott lakóknak, hiszen az út nagyon keskeny, a munkagép el is foglalja, így mindig helyi egyeztetés kell, ki, mikor, hogyan tud közlekedni.

Gyirmóton a Tábor utca kap pályamegerősítést, jelenleg a korábban betemetett vagy betemetődött árkokat alakítják ki. Szigetben az Áchim András utca vízelvezetését árkokkal nem lehet megoldani, ezért tavaly már egy szakaszon felszín alatti betoncsatornát építettek – ez most folytatódik.

Szabadhegyen a Gábor Áron utcában a vízművesek dolgoznak, a bekötővezetékeket cserélik, ezután új aszfaltréteget kap az út.

Az útkezelő szervezet egyeztette a munkákat a közműszolgáltatókkal, így a gázművel is, hogy a bontások, építések lehetőleg a nyári tanszünetben történjenek. A „gázos" munkák is jól haladnak, bár lesznek, amelyek még áthúzódnak szeptemberre. Most a Zrínyi, a Magyar, a Soproni és a Kodály utcában dolgoznak.

A Zrínyi utcát egyirányúsították az Eszperantó és Wesselényi utcák között a Szigethy Attila út irányába, az 1-es jelű buszjáratok a belváros felé a Kálvária utca felé közlekednek. A Magyar utcában gázvezetéket cserélnek, a parkolást megtiltották a megyei kórház felőli oldalon. A Soproni utcát egyirányúsították a Zöld utca irányába, ne megszokásból vezessenek! A Kodály Zoltán utca Földes Gábor utca és Ifjúság körút közötti szakaszán a parkolósávban dolgoznak, megtiltották a megállást.

Aktuális információ még, hogy új körforgalmi csomópont épül a József Attila úton a Rózsák terénél, az építkezés ideje alatt jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Schmidt Péter maradt a baráti kör elnöke

Nemrégiben tartott tisztújítást a Győr-szigetiek Baráti Köre, amelynek tagsága úgy döntött, hogy… Tovább olvasom