Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Utcára szólítja a dolgozókat az MSZOSZ

Az európai szakszervezetekkel együtt tartanak demonstrációt a hazai érdekvédelmi csoportok április 9-én. Az adószabályokkal és munkahelyi körülményeikkel elégedetleneknek az MSZOSZ elnöke szerint ezen kell jelezniük, hogy változtatást akarnak.

Az unió soros elnökségét betöltő államban az európai szakszervezetek rendre tízezreket megmozgató tüntetéseket tartanak, így lesz Budapesten is április 9-én, szombaton.

Az ellen tiltakoznak, hogy a dolgozók bőrére, kárára oldják meg az országok, a munkaadók a válságból adódó gondokat. Ez összecseng a hazai törekvésekkel, ezért Pataky Péter, az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) elnöke úgy véli, minél több magyar dolgozónak kellene csatlakoznia a demonstrációhoz.

A tegnap Győrben megyénkbeli érdekvédőkkel találkozó elnök az áprilisinál korábbi tüntetésre vonatkozó kérdésre elmondta: addig türelmes az MSZOSZ, amíg a tagjai azok. Tapasztalatai szerint csak mostanában lepődnek meg a dolgozók fizetésükön, pedig előre mondták nekik tisztségviselőik, hogy sokan nem járnak jól az adórendszer átalakításával.

"Az alacsony jövedelműek nem tudják érvényesíteni a gyerekkedvezmény teljes összegét. Akik 280 ezer bruttó alatt keresnek és nincs gyerekük, azok kevesebb pénzt visznek haza, akiknek van gyerekük, azoknak a nettó keresetük épphogy nem csökken.

A kereset értéke széles rétegeknél csökkenni fog, mert jelentősen emelkednek az élelmiszer- és energiaárak" – magyarázta az elnök és hozzátette: sok múlik a jelenleg folyó bértárgyalásokon, amelyeket tagcsoportjaik folytatnak a munkahelyeken.

Olvasóink írták

 • 4. Andersen 2011. február 16. 15:23
  „1.és 2. Ti valahol nagyon lemaradtatok.”
 • 3. PaPa 2011. február 15. 20:28
  „Az orbánkormányt nem a Szakszervezetek fogják megbuktatni hanem a hülye intézkedésük.
  A népcsoportok összeuszítását ugyan úgy folytatják mint az előző társaságok.”
 • 2. Szabra 2011. február 15. 14:35
  „Gáspár Sándor elvtárs nagyon büszke lenne, ha látná, hogy milyen harcos Szakszervezetet sikerült kovácsolni az MSZMP. kormányt hűen támogató és a kapitalista, imperialista, stb. Orbán kormányt viszont megbuktatni akaró egykori munkásosztály védelmezőjéből !”
 • 1. janika 2011. február 15. 12:15
  „"Az alacsony jövedelműek nem tudják érvényesíteni a gyerekkedvezmény teljes összegét" Érdekes, köztudott,hogy a fekete és a szürke foglakoztatás miatt szinte éh bérért dogoztatják Magyarországon a "dolgozókat"! A szakszervezet itt miért nem áll a dolgozók mellé illetve az élükre? Ma is a cég vezetők nevezik ki a szakszervezeti vezetőket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó kezekben kampány 2011

A Kisalföld újra indítja Jó kezekben – emberséggel az egészségért kampányát. A cél az egészségügyben dolgozók munkájának elismerése. Tovább olvasom