Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Utazó betörőpáros rendőrkézen

Nemzetközi múltú utazó betörőpárost fogtak el a győri nyomozók a napokban. A román–magyar duó több városrészben jutott be lakásokba zárfésűvel vagy hengerzártöréssel. A rendőrök Budapesten fogták el őket, a házkutatáskor számos bizonyíték került elő.
A Győri Rendőrkapitányság nyomozóinak januárban több olyan lakásbetörés adott feladatot, amelyeknél az elkövetők zárfésű használatával vagy hengerzártöréssel jutottak be a lakásokba. A vagyonvédelmi csoport nyomozója, Szollinger Zsolt törzsőrmester elöljáróban elmondta, elképzelhető volt, hogy utazó bűnözők jártak a város különböző pontjain.

Az adatgyűjtés során sikerült olyan személyleírásra szert tenni, amely alapján be tudták határolni a lehetséges elkövetőket. Azok fotóit a nyomozók megmutatták a sértetteknek, akik közül többen felismerték őket. A két férfit Budapesten fogták el s a házkutatás során bűnjeleket foglaltak le. Többek között egyiptomi pénzeket, amelyek az egyik győri helyszínről származtak. A bizonyítékok alapján országos és külföldi kiterjedésű „portyaútvonalat" térképeztek fel a nyomozók.

Portugáliai útjukról egy 1976-ban lepárolt, majd 20 év érlelés után palackozott whiskyt gyűjtöttek be a betörők. A palack érdekessége, hogy mindössze 60 üveggel készült belőle, mindegyik címkéje számozott és aláírt.

A házkutatások során lefoglalt bizonyítékokat mutatja lapunknak Szollinger Zsolt törzsőrmester. Fotó: Krizsán Csaba
A házkutatások során lefoglalt bizonyítékokat mutatja lapunknak Szollinger Zsolt törzsőrmester. Fotó: Krizsán Csaba


A román–magyar páros tagjai büntetett előéletűek, utoljára Hamburgban buktak le, miután az augusztust és a szeptembert „végigdolgozták" odakint. Decemberben szabadultak. A győri bűnüldözőknek ez jól jött, mert abban az időben nem voltak hasonló lakásbetörések a városban.

Szollinger Zsolt érdekességként elmondta: a magyar gyanúsított lábán szúrt sebet vett észre az egyik nyomozó. A kolléga emlékezett arra, hogy az egyik budapesti betörésnél a sértett egy 20 centis késsel megszúrta a támadót. A győri kapitányság elküldte a két férfi fotóját Budapestre, ahonnét visszaigazolták: a sértett egyértelműen felismerte őket, az az ügy is megoldódott.

A betörőpáros előzetes fogvatartását a bíróság elrendelte.

Olvasóink írták

  • 2. rommel 2011. március 14. 20:22
    „10 év és kész.Akkor talán elmegy a kedvük tőle.(a büntetést fejenként értettem)”
  • 1. Losba 2011. március 11. 15:01
    „..ez igen..de sajnos majd a t. bíróság megoldja...két hét börtönnel..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg a Kisalföld Volán és a MÁV menetrendjét a hosszú hétvégére

A Kisalfold Volán és a MÁV menetrendje módosul a közelgő ünnepnap kapcsán. Nézze meg a helyközi… Tovább olvasom